silver111 Opublikowano 12 Października 2015 #1 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Hej. Mam piec ze sterownikiem ST37. W miesiącach letnich piec śmiga na trybie letnim i grzeje wodę. Przyszedł czas na grzanie i przełączyłem w priorytet bojlera. I tu moje pytanie bo ostatnio robiłem to rek temu i mi się zapomniało. Wiem że trzeba było coś zmieniać w menu serwisowym odnośnie temperatury priorytetu. Co dokładnie ustawia się za pomocą "temp. priorytetu"? Jak poustawiać temperatury CO CWU, temp priorytetu żeby było dobrze. Ustawienie podawanie , przerwy itp. mam dobrze. pozdrawiam silver111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunn9r Opublikowano 12 Października 2015 #2 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Zapewne wraz z sterownikiem byla instrukcja polecam tam zajzec.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver111 Opublikowano 12 Października 2015 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Zapewne zanim napisałem post to zajrzałem i jest tam to opisane bardzo ogólnikowo i nielogicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotis79 Opublikowano 12 Października 2015 #4 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Ustawiajac tem piorytetu bojlera w pierwszej kolejnosci kociol bedzie dogrzewal bojler. Po osiagnieciu przez bojler temperatury zadanej sterownik przelaczy sie na ogrzewanie domu i bedzie grzal dom. A nie lepiej ustawic pompy rownolegle. Grzejesz wtedy jednoczesnie dom i cwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunn9r Opublikowano 12 Października 2015 #5 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Z tego co napisane w instrukcji to jest maksymalna temperatura pieca w trybie priorytet cwu ktorej sterownik pilnuje zeby nie przekroczyc ustaw np zalaczanie CO 50stopni CWU 55-60 stopni nie wiecej niz temppriorytetu bo baniak ci sie nie nagrzeje a pompa co nie uruchomi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver111 Opublikowano 12 Października 2015 Autor #6 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 już znalazłem temperatura priorytetu- temp. która w czasie grzania wody w trybie priorytetu boilera jest chwilową zadaną C.O. Po zagrzaniu CWU temp. zadaną jest ustawiona temp CO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.