Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pozycja Tłoka - Pilne

gilal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękować :) Już na aledrogo szukałem, znalazłem podobny :) Polatam jeszcze u siebie po sklepach może coś będzie. Chociaż sprawdzić czy to będzie ta przyczyna.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Kurde ten tech ST-480 zPID by mi pasował tylko nie chcą mi sprzedać :)

A próbowałeś kupić w Techu czy gdzieś indziej.

Opublikowano

Witam.

Tak, bez pid-a pewnie wszędzie można kupić już z pid-em nie da rady. Bynajmniej tak odpisali z tech-a

Opublikowano

gilal masz silnik 90W, wymień ten kondensator na 8uF (teraz masz 6uF)

6uF były montowane dość dawno i potrafią przy obciążeniu szybciej siadać, do silnika 90W spokojnie wstawisz 8uF i będzie gitara.

Co do pilota w wersji RF, on jest chwilowo tylko na stronie, to wszystko wejdzie po zmianach o których mówiłem.

Po 01.09 wszystkie Kryptony serii 340 z softami >2,0 będą w opcji z czujnikiem spalin

za jakieś 2-3tygodnie wyjdzie update Iryda pod zużycie węgla, będą te stery oznaczone w serii z literką k (teraz wychodzą z literką s) czyli licznik spalania godzinowego, dobowego, tygodniowego, zasyp kosza z alarmem <stanu 5% o dosypaniu paliwa

pod ten licznik następnie ma wyjść nowy Pilot G RF a w między czasie także wersje przewodowe będą miały taki soft

Opublikowano

Pieklorz czy do sterownika  Skorpion Plus przewidziane są jakieś nowe softy?

Opublikowano

6uF były montowane dość dawno i potrafią przy obciążeniu szybciej siadać, do silnika 90W spokojnie wstawisz 8uF i będzie gitara.

Co do pilota w wersji RF, on jest chwilowo tylko na stronie, to wszystko wejdzie po zmianach o których mówiłem.

Po 01.09 wszystkie Kryptony serii 340 z softami >2,0 będą w opcji z czujnikiem spalin

za jakieś 2-3tygodnie wyjdzie update Iryda pod zużycie węgla, będą te stery oznaczone w serii z literką k (teraz wychodzą z literką s) czyli licznik spalania godzinowego, dobowego, tygodniowego, zasyp kosza z alarmem <stanu 5% o dosypaniu paliwa

pod ten licznik następnie ma wyjść nowy Pilot G RF a w między czasie także wersje przewodowe będą miały taki soft

Witam.

Kurde, już kupiłem kondensator 6uF :) Ale to nic, jak to będzie przyczyna i po wymianie będzie ok to zmienie na 8uF.

Ooo, to coś się dzieje z irudem i pilotem :) Trzeba czekać :) A jak soft w irydzie zmienić, pewnie wysyłaka do PROND?

Dzięki PIEKLORZ :)

Opublikowano

witam

ja jak dwa lata temu aktualizowałem soft w irydzie, to przysłali mi programator który należało podpiąć pod odpowiednie gniazdo wewnątrz sterownika (pracownik firmy prond za pośrednictwem telefonu pokierował mnie i powiedział co należy robić krok po kroku) po aktualizacji odesłałem programator do firmy

przy aktualizacji sterownika żeby mógł współpracować z czujnikiem temp spalin trzeba było już wysyłać sterownik do firmy prond (ta wiedzę mam jednak z internetu :) )

Opublikowano

witam

przy aktualizacji sterownika żeby mógł współpracować z czujnikiem temp spalin trzeba było już wysyłać sterownik do firmy prond (ta wiedzę mam jednak z internetu :) )

Troszkę inaczej... pierwsze Irydy nie miały na płytce wspawanych elementów, aby można podłączyć czujnik spalin, stąd była konieczność wysłania

Później wychodziły już wersje z "uzbrojoną" płytką i albo sama aktualizacja albo później już tylko przykręcenie czujnika

tak, urządzeniem o nazwie logger uzbrojonym w kartę SD można dokonać aktualizacji na miejscu, podłącza się to pod wyjście RJ bezpośrednio na płytce sterownika (te od pilota, ale istotne jest, aby bezpośrednio w płycie głównej sterownika)

Opublikowano

to może nie będzie trzeba wysyłać iryda? :)

Opublikowano

no można pogadać z serwisem i poprosić o wypożyczenie loggera i dokonać samodzielnej aktualizacji (najlepiej przy kontakcie telefonicznym w trakcie).

Ważna jest kolejność działań, bo możesz ster zwiesić na dobre, trzeba wgrać w odpowiedniej kolejności soft do panelu i soft na płytę główną.

Opublikowano

a taki "logger" można gzieś kupić?

Opublikowano

Witam.

Najpierw napiszę do nich i zapytam czy można z pid-em. Też tam pisze, że tylko dla producentów .

Dzięki

Opublikowano

Nie pisz bo może nie sprzedadzą , kupuj.

Opublikowano

No a jak wyjdzie lipa i będzie bez pid

Opublikowano

Na razie napisałem zapytanie o ster :) Nie chcę mieć kolejnego sterownika do kolekcji bez pid :)

Opublikowano

Kupiłem kondensator 8uF wstawiłem i na razie bez problemu startuje podajnik :) Zobaczymy co będzie dalej.

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Pieklorz czy do sterownika  Skorpion Plus przewidziane są jakieś nowe softy?

do tych nowych z ostatniej serii pasuje np. soft od talosa, praca w automacie bez nastaw.

z tylu musi byc rs485 i nieco wiekszy wyswietlacz. starsze serie mialy 1,7cala ostatnie 2cale

Opublikowano

zapytaj w firmie prond, swego czasu to kilku osobom sprzedali

Ok, będę pisał :)

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.