Hermogenes Opublikowano 27 Sierpnia 2015 #26 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 http://allegro.pl/kondensator-rozruchowy-6-uf-6uf-450v-ac-cbb60-i5471052091.htmlpoz Hermogenes
gilal Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor #27 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dziękować :) Już na aledrogo szukałem, znalazłem podobny :) Polatam jeszcze u siebie po sklepach może coś będzie. Chociaż sprawdzić czy to będzie ta przyczyna. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Animus Opublikowano 27 Sierpnia 2015 #28 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Kurde ten tech ST-480 zPID by mi pasował tylko nie chcą mi sprzedać :) A próbowałeś kupić w Techu czy gdzieś indziej.
gilal Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor #29 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam. Tak, bez pid-a pewnie wszędzie można kupić już z pid-em nie da rady. Bynajmniej tak odpisali z tech-a
Pieklorz Opublikowano 28 Sierpnia 2015 #30 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 gilal masz silnik 90W, wymień ten kondensator na 8uF (teraz masz 6uF) 6uF były montowane dość dawno i potrafią przy obciążeniu szybciej siadać, do silnika 90W spokojnie wstawisz 8uF i będzie gitara. Co do pilota w wersji RF, on jest chwilowo tylko na stronie, to wszystko wejdzie po zmianach o których mówiłem. Po 01.09 wszystkie Kryptony serii 340 z softami >2,0 będą w opcji z czujnikiem spalin za jakieś 2-3tygodnie wyjdzie update Iryda pod zużycie węgla, będą te stery oznaczone w serii z literką k (teraz wychodzą z literką s) czyli licznik spalania godzinowego, dobowego, tygodniowego, zasyp kosza z alarmem <stanu 5% o dosypaniu paliwa pod ten licznik następnie ma wyjść nowy Pilot G RF a w między czasie także wersje przewodowe będą miały taki soft
atuzzo Opublikowano 28 Sierpnia 2015 #31 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Pieklorz czy do sterownika Skorpion Plus przewidziane są jakieś nowe softy?
gilal Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor #32 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 gilal masz silnik 90W, wymień ten kondensator na 8uF (teraz masz 6uF) 6uF były montowane dość dawno i potrafią przy obciążeniu szybciej siadać, do silnika 90W spokojnie wstawisz 8uF i będzie gitara. Co do pilota w wersji RF, on jest chwilowo tylko na stronie, to wszystko wejdzie po zmianach o których mówiłem. Po 01.09 wszystkie Kryptony serii 340 z softami >2,0 będą w opcji z czujnikiem spalin za jakieś 2-3tygodnie wyjdzie update Iryda pod zużycie węgla, będą te stery oznaczone w serii z literką k (teraz wychodzą z literką s) czyli licznik spalania godzinowego, dobowego, tygodniowego, zasyp kosza z alarmem <stanu 5% o dosypaniu paliwa pod ten licznik następnie ma wyjść nowy Pilot G RF a w między czasie także wersje przewodowe będą miały taki soft Witam. Kurde, już kupiłem kondensator 6uF :) Ale to nic, jak to będzie przyczyna i po wymianie będzie ok to zmienie na 8uF. Ooo, to coś się dzieje z irudem i pilotem :) Trzeba czekać :) A jak soft w irydzie zmienić, pewnie wysyłaka do PROND? Dzięki PIEKLORZ :)
leszkowaty Opublikowano 28 Sierpnia 2015 #33 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 witam ja jak dwa lata temu aktualizowałem soft w irydzie, to przysłali mi programator który należało podpiąć pod odpowiednie gniazdo wewnątrz sterownika (pracownik firmy prond za pośrednictwem telefonu pokierował mnie i powiedział co należy robić krok po kroku) po aktualizacji odesłałem programator do firmy przy aktualizacji sterownika żeby mógł współpracować z czujnikiem temp spalin trzeba było już wysyłać sterownik do firmy prond (ta wiedzę mam jednak z internetu :) )
Pieklorz Opublikowano 28 Sierpnia 2015 #34 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 witam przy aktualizacji sterownika żeby mógł współpracować z czujnikiem temp spalin trzeba było już wysyłać sterownik do firmy prond (ta wiedzę mam jednak z internetu :) ) Troszkę inaczej... pierwsze Irydy nie miały na płytce wspawanych elementów, aby można podłączyć czujnik spalin, stąd była konieczność wysłania Później wychodziły już wersje z "uzbrojoną" płytką i albo sama aktualizacja albo później już tylko przykręcenie czujnika tak, urządzeniem o nazwie logger uzbrojonym w kartę SD można dokonać aktualizacji na miejscu, podłącza się to pod wyjście RJ bezpośrednio na płytce sterownika (te od pilota, ale istotne jest, aby bezpośrednio w płycie głównej sterownika)
gilal Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor #35 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 to może nie będzie trzeba wysyłać iryda? :)
Pieklorz Opublikowano 28 Sierpnia 2015 #36 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 no można pogadać z serwisem i poprosić o wypożyczenie loggera i dokonać samodzielnej aktualizacji (najlepiej przy kontakcie telefonicznym w trakcie). Ważna jest kolejność działań, bo możesz ster zwiesić na dobre, trzeba wgrać w odpowiedniej kolejności soft do panelu i soft na płytę główną.
gilal Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor #37 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 a taki "logger" można gzieś kupić?
Animus Opublikowano 28 Sierpnia 2015 #38 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam. Tak, bez pid-a pewnie wszędzie można kupić już z pid-em nie da rady. Bynajmniej tak odpisali z tech-a A spróbuj tu kupić . http://sterownikitech.pl/kotly-z-podajnikiem,c19.html
gilal Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor #39 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam. Najpierw napiszę do nich i zapytam czy można z pid-em. Też tam pisze, że tylko dla producentów . Dzięki
Animus Opublikowano 28 Sierpnia 2015 #40 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Nie pisz bo może nie sprzedadzą , kupuj.
gilal Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor #41 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No a jak wyjdzie lipa i będzie bez pid
gilal Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor #43 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Na razie napisałem zapytanie o ster :) Nie chcę mieć kolejnego sterownika do kolekcji bez pid :)
gilal Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor #44 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 gilal masz silnik 90W, wymień ten kondensator na 8uF (teraz masz 6uF) 6uF były montowane dość dawno i potrafią przy obciążeniu szybciej siadać, do silnika 90W spokojnie wstawisz 8uF i będzie gitara. Kupiłem kondensator 8uF wstawiłem i na razie bez problemu startuje podajnik :) Zobaczymy co będzie dalej. Dzięki za pomoc :)
Pieklorz Opublikowano 29 Sierpnia 2015 #45 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 a taki "logger" można gzieś kupić? zapytaj w firmie prond, swego czasu to kilku osobom sprzedali
Pieklorz Opublikowano 29 Sierpnia 2015 #46 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Pieklorz czy do sterownika Skorpion Plus przewidziane są jakieś nowe softy?do tych nowych z ostatniej serii pasuje np. soft od talosa, praca w automacie bez nastaw.z tylu musi byc rs485 i nieco wiekszy wyswietlacz. starsze serie mialy 1,7cala ostatnie 2cale
gilal Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor #47 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 zapytaj w firmie prond, swego czasu to kilku osobom sprzedaliOk, będę pisał :)Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.