baters Opublikowano 6 Stycznia 2009 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam Jestem totalnym laikiem w kwestii hydrauliki i ogrzewania ale szybko sie ucze. Bardzo prosze o pomoc w doborze srednic rur systemu CWU wykonanego z rur PEX/ALU/PEX. Piec to Viessmann Vitodens 222 lub 333. Moja propozycja to zeby zrobic magistrale dn 20 a odgalezienia dn 16. W zalaczeniu schemat instalacji i rzuty kondygnacji. Chodzi mi tylko o srednice rur przy rozprowadzaniu do poszczegolnych odbiornikow gdyz bede wykonywal to sam, a kotlownie zamierzam zlecic profesjonaliscie. Z gory dziekuje za pomoc I_pietro.pdf parter.pdf Cytuj
automatyk Opublikowano 6 Stycznia 2009 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2009 tak moze byc tylko ze cyrkulacja tez na 16 az do pieca a zasilanie ciepłej wody ja zrobiłbym na srednicy 18 a tak na marginesie to do biezacej wody nigdy niestosowałbym pex Cytuj
baters Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor #3 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dzieki za pomoc. Co proponujesz zamiest pex?? Cytuj
automatyk Opublikowano 7 Stycznia 2009 #4 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Dzieki za pomoc.Co proponujesz zamiest pex?? najmniej reaguje z woda rura pp i na dzien dzisiejszy chyba najlepsze rozwiazanie rownie proste w wykonaniu dla ciepłej wody stabilizowana dla zimnej zwykła i działa ale duzo tez zalezy od składu wody u nas pex jak woda postoiz tydzien i pozniej kran otwierasz to smierdzi twozywem no ziezbyt miłe przy pp takich reakcji jak narazie nikt niezauwazył w zadnym regionie Polski polecam pp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi