Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam od niedawna problem z tym modelem tej marki junkersu. Cieknie mi z ukladu wodnego w miejscu jak na zdjeciu.

Prosze powiedziec gdzie kupic czesc ktora jest odpowiedzialna za ta usterke ? i dlaczego nad sruba ktora jest mocowaniem tego ukladu do calosci jest otwor (fabryczny) ? Czy to zaworek bezpieczenstwa ?

s5004888jx3.jpg

s5004887fg8.jpg

s5004889uf6.jpg

Opublikowano

Witam

Jezeli się nie mylę to przez ten otworek powinno być widać iglicę popychającą zawór gazu, przechodzi ona z membrany aparatu wodnego przrz uszczelkę typ "O" (o-ring) i ma po otwarciu przepływu wody podnieść zawór główny gazu. Ta uszczelka się wytarła i przepuszcza wodę z aparatu wodnego. Trzeba go odkręcić tylko ostrożenia żeby nie pourywać śrub bo sprawa się bardzo komplikuje i spróbować dobrać coś w sklepie który prowadzi tego rodzaku części lub posłużyć się serwisem.

Pozdrawiam

• 4 lata później...
Opublikowano

Ponawiam pytanie.

Przygotowałem swoje zdjęcia i chciałem wstawić temat ale zobaczyłem ten. Mam identyczny problem.

Zaczęło mi kapać z piecyka i myślałem że to jakaś błachostka i uda mi się to rozwiązać to metodami chałupniczymi. Oczyściłem metalowe elementy z osadów i znalazłem dokładnie to samo co pan "wojtii". Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale nałożyłem kawałek gumy i skręciłem drutem i nie kapie. Może tak zostać, czy to jakaś poważna sprawa? ogólnie po moim "zabiegu" wszystko chodzi poprawnie.

pozdrawiam serdecznie