tomital Opublikowano 1 Listopada 2013 #1 Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam. Podłączyłem podkowę boiler i grzejnik tak jak na schemacie. Problem polega na tym że woda jest ciągle letnia ,a grzejnik jest u góry gorący a na dole letni. Proszę o radę jak połączyć ogrzewanie aby było prawidłowo. Boiler jest z wężownicą. Pozdrawiam
automatyk Opublikowano 2 Listopada 2013 #2 Opublikowano 2 Listopada 2013 rozkręć powrót przy zasobniku i włóż tam uszczelkę lub podkładkę taką aby otwór był fi 10mm jeśli jeszcze będzie ciężko to wstaw taką na fi 8 i będzie ok
tomital Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 2 Listopada 2013 Dzięki za podpowiedź na temat uszczelki nie wiedziałem :mellow: .Rozważam również wstawienie pompki np. tak jak na schemacie. Spróbuję jednak najpierw włożyć uszczelkę, efekt opiszę na forum. Pozdrawiam
automatyk Opublikowano 2 Listopada 2013 #4 Opublikowano 2 Listopada 2013 nie potrzebna pompka bez sensu spróbuj z ucsczelka
tomital Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor #5 Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam. Nie pisałem wcześniej bo nie miałem dostępu do internetu.Zastosowałem uszczelkę o średnicy wewnętrznej 10 mm. Woda jest dalej letnia. Poniżej dołączam fotkę jak to faktycznie wygląda. Grzejnik jest podłączony po drugiej stronie ściany. Pozdrawiam
majschi Opublikowano 24 Listopada 2013 #6 Opublikowano 24 Listopada 2013 witam Twój bojler nie ma jak się odpowietrzyć i dlatego nie grzeje wody możesz zastosować odpowietrznik automatyczny na zasileniu bojlera w najwyższym punkcie lub wpiąć tam naczynie wzbiorcze brakuje również zaworu bezpieczeństwa oraz zwrotnego na zasilaniu zimnej wody
automatyk Opublikowano 24 Listopada 2013 #7 Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam. Nie pisałem wcześniej bo nie miałem dostępu do internetu.Zastosowałem uszczelkę o średnicy wewnętrznej 10 mm. Woda jest dalej letnia. Poniżej dołączam fotkę jak to faktycznie wygląda. Grzejnik jest podłączony po drugiej stronie ściany. Pozdrawiamno na chcemacie namalowałws inaczej niż masz w reali ,podłącz jak masz na schemacie i będzie ok a kryze zostaw
tomital Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor #8 Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam. Rozumiem że błąd popełniłem podłączając rurkę od zbiornika wyrównawczego niżej od najwyższego punktu. Natomiast zawór bezpieczeństwa jest przed trójnikiem na zasilaniu zimnej wody (nie widać na powyższej fotce) Pozdrawiam
automatyk Opublikowano 24 Listopada 2013 #9 Opublikowano 24 Listopada 2013 to popraw to podłączenie tak aby każdy babel powietrza uszedł do zbiornika przelewowego i będzie dziłało
tomital Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor #10 Opublikowano 24 Listopada 2013 Ok. Dzięki za podpowiedź w tygodniu poprawie i dam znać o efektach na forum. Trójnik z rurką do zbiornika podłączę w miejscu zaznaczonym na rysunku. Pozdrawiam
tomital Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor #11 Opublikowano 26 Listopada 2013 Witam. Podłączyłem zbiornik wyrównawczy na górnej rurce od bojlera (tak jak zaznaczyłem na powyższym rysunku) i po dwóch i pół godziny palenia woda była gorąca. Teraz w końcu mogę powiedzieć że mam ciepłą wodę w kranie. Wszystkim dziękuję za pomoc pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.