CoTo Opublikowano 26 Października 2013 #1 Opublikowano 26 Października 2013 Witam Komin ma parę lat.Zauważyłem że zaczynają się sypać fugi.Myślę go jeszcze przefugować przed zimą. Czy są jakieś preparaty do zabezpieczenia fugi ?
automatyk Opublikowano 27 Października 2013 #2 Opublikowano 27 Października 2013 najprostszym i najpewniejszym jest unii grunt głęboko penetrujący ale są tez srodki do tego ale nikt nie wie jak się sprawują po dłuższym czasie natomiast uni zawsze działa
sybiga Opublikowano 27 Października 2013 #3 Opublikowano 27 Października 2013 Są specjalne preparaty do impregnacji zewnętrznej. Proponuję dolać takiego do nowej zaprawy fugującej .
einsam Opublikowano 27 Października 2013 #4 Opublikowano 27 Października 2013 Ja mam komin ze zwykłej cegły. Niestety oblazł z tynku. Tynk usunąłem, dwie luźne warstwy cegieł przemurowałem. I tak sobie myślę i szukam, co by zrobić zamiast tynkowania. Myślałem, może o jakimś kleju do płytek, czy cóś... A czas nagli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.