gersik Opublikowano 1 Października 2013 #1 Opublikowano 1 Października 2013 Mam do was małe pytanko. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak wyczyścić kanał dymny pionowy w tyk kotle? Jest to kocioł Seko 15 kw ll N , stary bodajże z 2003 r. ale nie jestem pewny. Podobny do tego; http://img09.tablica...mienna-gora.jpg
mlodzieniec Opublikowano 1 Października 2013 #2 Opublikowano 1 Października 2013 Jedyne, co wymyśliłem, to wycior na giętkim przewodzie, np. lince stalowej z dospawanym gwintem, albo coś jak czyszczenie komina - mały odważnik i szczotka na stalowej lince. Abo żmijka do szamba z także dospawanym/dokręconym gwintem.
gersik Opublikowano 1 Października 2013 Autor #3 Opublikowano 1 Października 2013 No właśnie. Jest tak zabudowany że nigdzie nie widać miejsca aby z zewnątrz dostać się do tej pionowej przegrody. Czyścić go leżąc? Od dołu? Z góry przez płomienice nie bardzo coś włoży a jak wejdzie to będzie na tyle małe że nie wyczyści ścianek przegrody.
mlodzieniec Opublikowano 2 Października 2013 #4 Opublikowano 2 Października 2013 Widać założyli, że nie wymaga on czyszczenia bo samo się wypala. Na upartego jakimś jałowcem czy innym zielskiem typu choinka można spróbować od dołu.
Rekomendowane odpowiedzi
🔧 Szukasz fachowca?
Wybierz branżę i porównaj oferty firm z Twojego regionu
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.