Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.02.2020 o 05:56, miklom napisał:

obecna cena kotła nie obejmuje: czujnika temp. zewnętrznej (424 netto),  CWU (220 netto) i sterownika pokojowego (tzw. korektora temperatury z wyświetlaczem - 489 netto)

Na "alle....." czujnik temperatury NTC 12k z kablem od 15 zł (jako czujnik temperatury zewnętrznej) + puszka za parę złoty.

Czujnik temperatury NTC 10k z kablem od 5 zł (jako czujnik CWU).

Zamiast sterownika pokojowego można zastosować termostat pokojowy z wyświetlaczem (styk bezpotencjałowy), temperaturą dzienna i nocną w przykładowych cenach: przewodowy za 90 zł lub bezprzewodowy za 190 zł.

Oczywiście to dotyczy serii kotła który ja mam.

W dniu 17.10.2020 o 15:20, miklom napisał:

Pomimo tego w dużym domu praca kotła, szczególnie w fazie rozruchu, jest słyszalna i pomimo kilku kondygnacji oddzielających sypialnię od kotłowni, czasami jesteśmy z żoną budzeni, gdy włącza się rano lub nocą

Przy starcie obwodu grzewczego czy przy starcie kotła?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Jak by komuś bardzo przeszkadzał hałas Pulsatora to chętnie odkupie kociołek....

priv

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 14.03.2021 o 18:56, nowy201 napisał(a):

Na "alle....." czujnik temperatury NTC 12k z kablem od 15 zł (jako czujnik temperatury zewnętrznej) + puszka za parę złoty.

Czujnik temperatury NTC 10k z kablem od 5 zł (jako czujnik CWU).

Zamiast sterownika pokojowego można zastosować termostat pokojowy z wyświetlaczem (styk bezpotencjałowy), temperaturą dzienna i nocną w przykładowych cenach: przewodowy za 90 zł lub bezprzewodowy za 190 zł.

Oczywiście to dotyczy serii kotła który ja mam.

Przy starcie obwodu grzewczego czy przy starcie kotła?

Witam wszystkich,

Wielkie dzięki za podpowiedź o czujnikach temperatury, działają znakomicie i kosztują 1/4 ceny :)

czy mógłbyś podpowiedzieć w jaki sposób należy skonfigurować kocioł do współpracy z termostatem pokojowym z wyświetlaczem? Chciałbym wymienić oba fabryczne na cos sterowanego z aplikacji.

pozdrawiam