Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyższa Temp

maniek130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdziłem musi być jednak ten czujnik zamontowany bo wtedy w ogóle pompa CO nie chce się załączyć tylko cały czas mnie zastanawia czemu zawór 3D nie nic nie daje

Opublikowano

Tak czujnik musi być to fakt . Zawór 3D zacznie b. dobrze działać jak ,wepniesz ,zrobisz ,nowy obieg grzejnikowy przed nim z pompą a on będzie sterował zbijał temperaturą pętli podłogówek .

Opublikowano

jeżeli założę nowy rozdzielacz na grzejniki to w jaki sposób inna temp pójdzie na grzejniki a inna podłogówkę

Opublikowano

no na grzejniki tyle co ustawisz na zworze 4d a na podłogówkę tyle co na mieszaczu podłogówki przy pompe podłogówki

Opublikowano

nie pamiętam ale rozmawialiśmy na ten temat ze przed pompa podłogówki trzeba załozyc zawór np.,esbe 312 lub podobny a rozdzialcz może zostać jeśli ma rotametry

Opublikowano

teraz kumam wszytko bo tak mnie zastawiało jak to zrobić wielkie dzięki i jeszcze jedno bo ten zawór daje temp 45C i się otwiera to nie za dużo na podłogówkę jak zrobić by było mniej niż 45 bo w przejściowych temp będzie za gorąco w domu

Opublikowano

1. Jeśli podłoga przy ogrzewaniu podłogowym jest wyczuwalnie ciepła, to znaczy, że ogrzewanie zostało źle wykonane. Przy dobrze dobranym i wykonanym ogrzewaniu podłogowym temperatura podłogi nigdy nie powinna przekraczać 29°C (z reguły oscyluje wokół 24°C) – za wyjątkiem łazienki i stref brzegowych, gdzie może wynosić do 35°C.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie opisane miał szwagier jak ma to zrobić i oczywiście znowu po swojemu założył mi na powrocie zawory RTL i co to dało tyle że nic bo całą noc grzałem dom i podłogówkę a posadzka jak zimna była taka jest nic ją nie ruszyło a było ustawione na 35C

Opublikowano

To mu nie płać za robotę tylko niech przerabia az do skutku .

Opublikowano

tak tylko przynosi coś nowego i ja za to muszę płacić ten RTL kosztuje 130zł a ja mam 10 obwodów wiec koszt niesamowity za tyle to kupił bym rozdzielacz jeden 2 funkcyjny i było by po sprawie

Opublikowano

Nie musisz za nic płacić niech to badziewie zabiera .Hydraulik pewnie potrzebuje forsy i bawi się z tobą.

Opublikowano

tak tylko przynosi coś nowego i ja za to muszę płacić ten RTL kosztuje 130zł a ja mam 10 obwodów wiec koszt niesamowity za tyle to kupił bym rozdzielacz jeden 2 funkcyjny i było by po sprawie

przecież było napisane jak krowie na rowie jak ma być zrobione to zkąd ten pomysł na rtl ? przecież to bzdura na kiju jesest nie masz co z kasa robić czy czasu masz za dużo ?mieszacz esbe około 250zł kosztuje i po robocie
Opublikowano

tak ja sobie moglem ale nie jestem sam to była decyzja moich kobiet że na początek mają być rtl i mówiłem szwagrowi pokazywałem co ma zrobić powiedział ze to tylko jest spisane z internetu i to bujda każda instalacja jest inna a on robił by było tanio tak odpowiedział a jak się z nim po kuce to się siostra mojej zony obrazi kłotnia

Opublikowano

tak ja sobie moglem ale nie jestem sam to była decyzja moich kobiet że na początek mają być rtl i mówiłem szwagrowi pokazywałem co ma zrobić powiedział ze to tylko jest spisane z internetu i to bujda każda instalacja jest inna a on robił by było tanio tak odpowiedział a jak się z nim po kuce to się siostra mojej zony obrazi kłotnia

Masz jaja ,powiedz mi kto za to wszystko płaci ?
Opublikowano

Więc ty decydujesz co ma gdzie być, powiedz że tak chcesz ,inaczej za nic nie płacisz ,szwagier ma zrobić ,kup alkohol ,jak zrobi to wyjmiesz z lodówki jak nie chce zrobić jak ty chcesz to sam wypijesz ,żonkę wygnaj na zakupy i powiedz jej jak się będzie szwagra słuchać, to zimą *** jej zmarznie .

Opublikowano

Już tłumaczyłem żonie że jej dupa zmarznie przetestuję to wszytko i okaże się jak to działa wczoraj przy całym dniu grzebania podłoga miała temp 27C mieszaczem udało się ustawić temp 40C na grzejniki wszystko wyjdzie w tym tyg chciałem serwis zamówić ale serwisant powiedział że on nie jest instalatorem i mi nie pomoże szkoda już byłem nastawiony by zapłacić te parę 100

Opublikowano

Widzę ze popełniłeś gdzieś błąd wychowaczy i twoja pozycja jest już spalona ,wiec się nie denerwuj odetnij się od tego kup sobie piwko i dawaj fotki od czasu do czasu jak jakies grzebki cos zmienią to się pośmiejemy

Opublikowano

Pewnie popełniłem ale żona ma charakterek :) to napisz mi jeszce raz co mam zmienić by było ok

-dać osobny rozdzielacz na grzejniki

-pompę z CWU dać na ogrzewanie podłogowe i przednim zawór mieszający z termometrem

-czy wtedy zawory RTL potrzebne np dla bezpieczeństwa by nie przegrzać bo nie raz zauważyłem żę na mieszaczu 3D ustawione na 5tce na termometrze jest 50C ustawione na 3ujce było 40C czy to dobrze czy złe wyniki

Może coś ominąłem

PS alkoholu nie pije napije się COLI :)

Opublikowano

posłuchaj wszystko zostało już napisane ,spróbuj to wszystko odnaleźć i wkleić w jeden post i ostecznie to wszystko omówimy

Opublikowano

Widzę ze popełniłeś gdzieś błąd wychowaczy i twoja pozycja jest już spalona ,wiec się nie denerwuj odetnij się od tego kup sobie piwko i dawaj fotki od czasu do czasu jak jakies grzebki cos zmienią to się pośmiejemy

:D

Pewnie popełniłem ale żona ma charakterek :) to napisz mi jeszce raz co mam zmienić by było ok

-dać osobny rozdzielacz na grzejniki

-pompę z CWU dać na ogrzewanie podłogowe i przednim zawór mieszający z termometrem

-czy wtedy zawory RTL potrzebne np dla bezpieczeństwa by nie przegrzać bo nie raz zauważyłem żę na mieszaczu 3D ustawione na 5tce na termometrze jest 50C ustawione na 3ujce było 40C czy to dobrze czy złe wyniki

Może coś ominąłem

PS alkoholu nie pije napije się COLI :)

Nawet na zdjęciu masz przerobione przyłącze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.