Gość lysy1l Opublikowano 31 Marca 2013 #1 Opublikowano 31 Marca 2013 Jak się Wam podoba? Po powrocie z Kościoła nie umiałem wjechać do bramy.
Vlad24 Opublikowano 31 Marca 2013 #2 Opublikowano 31 Marca 2013 wszystko przez to, że domy za dobrze ocieplone mamy dłuższą zimę i białe święta. Robimy akcję "Przeganiamy Zimę", na trzy cztery otwieramy okna i drzwi.
Gość jacek61 Opublikowano 31 Marca 2013 #3 Opublikowano 31 Marca 2013 Ja mam nieocieplony ale coraz mniej nas idealistów troszczących się o dobro innych ;)
sambor Opublikowano 31 Marca 2013 #4 Opublikowano 31 Marca 2013 zapomniałeś napisać że także palimy w kotle na max i otwieramy nasze kotły na roścież - wtedy na pewno zima zniknie :P Wszystkiego najlepszego z okazji śnieżnych i mroźnych Świąt Wielkiej Nocy Pozdrawiam Ps W poniedziałek zamiast Śnigusa warto urządzić kulig - przy 20cm śniegu na drodze i -2C to będzie jak znalazł.
Gość lysy1l Opublikowano 31 Marca 2013 #5 Opublikowano 31 Marca 2013 Ciągle pada, a ja jestem już praktycznie odcięty od świata. Mieszkam przy polach i wiatr nawiewa śnieg tworząc zaspy.Wjazd i wejście do domu:Po śladach widać, że wokół domu zaczynają krążyć wilki i jakiś Big Foot ;).
kono Opublikowano 31 Marca 2013 #6 Opublikowano 31 Marca 2013 Wielkopolska w podobnej zimowej scenerii i nadal sypie śnieg . Samochody ledwie poruszają sie po drogach .
Fidel24 Opublikowano 31 Marca 2013 #7 Opublikowano 31 Marca 2013 U mnie jeszcze gorzej nasypało naprawdę konkretnie ulepiłem nawet zająca świątecznego...
emus Opublikowano 31 Marca 2013 #8 Opublikowano 31 Marca 2013 Fidel24 dzisiaj byłem u szwagra w Międzybrodziu Bialskim. W jego ogrodzie widziałem 2 śniegowe świąteczne zające. Żar we mgle. Droga to masakra. Była stłuczka przy wyjeździe z Międzybrodzia w stronę zapory w Porąbce.
smok Opublikowano 31 Marca 2013 #9 Opublikowano 31 Marca 2013 Opolskie też zasypało.Już trzy razy odgarniałem śnieg.Drugi raz dzisiaj zrzucam śnieg z anteny sat.Normalnie katastrofa pogodowa.Ale aby do rana, i się zobaczy co za oknem.Rewelacji raczej się nie spodziewam.
sambor Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #10 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Wczoraj o 19 zanik zasilania - gdzieś zerwało linię 15kV i zabawa - wyciąganie agregatu, odpalenie , praca do 23 i dziś od 7 znowu to samo . Mają naprawić dopiero we wtorek :( Całe szczęście że są duże aku + przetwornica + niezawodna Honda. Pozdrawiam Ciepło wszystkich zasypanych
albodek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #11 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 do zachodnich granic kraju też dotarł śnieg, pada cały czas. pozdrawiam albodek
Gość lysy1l Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #12 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Rano dwie godziny jazdy na łopacie, w nocy przejechały pługi, koło bramy około metra odrzuconego przez pług śniegu. Przed chwilą zszedłem z dachu (płaski), 30 minut zrzucania śniegu. Przy okazji pooglądałem komin, na ściankach warstwa gdzieś około pół centymetra sypkiej, suchej sadzy.
smok Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #13 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Agregat prądotwórczy to naprawdę niezłe zabezpieczenie na takie i inne kaprysy pogody,oraz inne problemy związane z brakiem prądu.U mnie zawsze przygotowany na taką ewentualność.Dzisiaj aura nas oszczędziła i nie padało.Dawno nie było takich świąt wielkanocnych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.