Gość lysy1l Opublikowano 31 Marca 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Jak się Wam podoba? Po powrocie z Kościoła nie umiałem wjechać do bramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlad24 Opublikowano 31 Marca 2013 #2 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 wszystko przez to, że domy za dobrze ocieplone mamy dłuższą zimę i białe święta. Robimy akcję "Przeganiamy Zimę", na trzy cztery otwieramy okna i drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek61 Opublikowano 31 Marca 2013 #3 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ja mam nieocieplony ale coraz mniej nas idealistów troszczących się o dobro innych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 31 Marca 2013 #4 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 zapomniałeś napisać że także palimy w kotle na max i otwieramy nasze kotły na roścież - wtedy na pewno zima zniknie :P Wszystkiego najlepszego z okazji śnieżnych i mroźnych Świąt Wielkiej Nocy Pozdrawiam Ps W poniedziałek zamiast Śnigusa warto urządzić kulig - przy 20cm śniegu na drodze i -2C to będzie jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lysy1l Opublikowano 31 Marca 2013 #5 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ciągle pada, a ja jestem już praktycznie odcięty od świata. Mieszkam przy polach i wiatr nawiewa śnieg tworząc zaspy.Wjazd i wejście do domu:Po śladach widać, że wokół domu zaczynają krążyć wilki i jakiś Big Foot ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kono Opublikowano 31 Marca 2013 #6 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Wielkopolska w podobnej zimowej scenerii i nadal sypie śnieg . Samochody ledwie poruszają sie po drogach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel24 Opublikowano 31 Marca 2013 #7 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 U mnie jeszcze gorzej nasypało naprawdę konkretnie ulepiłem nawet zająca świątecznego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emus Opublikowano 31 Marca 2013 #8 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Fidel24 dzisiaj byłem u szwagra w Międzybrodziu Bialskim. W jego ogrodzie widziałem 2 śniegowe świąteczne zające. Żar we mgle. Droga to masakra. Była stłuczka przy wyjeździe z Międzybrodzia w stronę zapory w Porąbce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smok Opublikowano 31 Marca 2013 #9 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Opolskie też zasypało.Już trzy razy odgarniałem śnieg.Drugi raz dzisiaj zrzucam śnieg z anteny sat.Normalnie katastrofa pogodowa.Ale aby do rana, i się zobaczy co za oknem.Rewelacji raczej się nie spodziewam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sambor Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #10 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Wczoraj o 19 zanik zasilania - gdzieś zerwało linię 15kV i zabawa - wyciąganie agregatu, odpalenie , praca do 23 i dziś od 7 znowu to samo . Mają naprawić dopiero we wtorek :( Całe szczęście że są duże aku + przetwornica + niezawodna Honda. Pozdrawiam Ciepło wszystkich zasypanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albodek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #11 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 do zachodnich granic kraju też dotarł śnieg, pada cały czas. pozdrawiam albodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lysy1l Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #12 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Rano dwie godziny jazdy na łopacie, w nocy przejechały pługi, koło bramy około metra odrzuconego przez pług śniegu. Przed chwilą zszedłem z dachu (płaski), 30 minut zrzucania śniegu. Przy okazji pooglądałem komin, na ściankach warstwa gdzieś około pół centymetra sypkiej, suchej sadzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smok Opublikowano 1 Kwietnia 2013 #13 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Agregat prądotwórczy to naprawdę niezłe zabezpieczenie na takie i inne kaprysy pogody,oraz inne problemy związane z brakiem prądu.U mnie zawsze przygotowany na taką ewentualność.Dzisiaj aura nas oszczędziła i nie padało.Dawno nie było takich świąt wielkanocnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.