Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Węglowe Oszustwa

gerix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego trzeba brać u sprawdzonych dostawców, najlepiej miejscowych.  Pocztą pantoflową się roznosi opinia.  Na wsi jest łatwiej,  ale pewnie w takim większym mieście to ciężko, bo taki oszust i tak znajdzie kilku jak nie kilkunastu "jeleni" którzy się natną. I co rok to samo, pewnie dlatego im się to opłaca.

Przez internet pewnie podobnie.  

Na wsi mam sprawdzonych dwóch dostawców i  biorę w ciemno bez ważenia i sprawdzania. Wiem że mnie nie oszuka, bo w innym wypadku powiem zaraz sąsiadowi, ten kolejnemu i straci kilku klientów naraz. 

Zapłace 820zł za tonę z dowozem, może i mają gdzieś indziej taniej ale tu się rozchodzi o jakość i spokojną głowę. 

Opublikowano

Witam,co do mojej sytuacji z brakującą ilością węgla to po rozmowach z dwoma panami ze składu dziś dostarczyli brakującą ilość.Na początku twierdzili że to niemożliwe by brakowało że może ja źle zwarzyłem i jak miałem wątpliwości to mogłem jechać na wagę,na koniec padło nawet oskarżenie że ja moglem odsypać.Powiedziałem że już więcej od nich nie kupię i nikomu nie polecę, wystawie negatywny komentarz w końcu zgodzili sie dostarczyć brakujący węgiel.

Szkoda że taka sytuacja miała miejsce bo trochę się do nich zraziłem,wiem że większość składów stosuje takie praktyki i nic sie nie poradzi zostaje tylko faktycznie jeździć na wage i płacić za faktyczną ilość.Jak zdecyduję sie kupić na tym składzie czy na innym to będę jechał na wage.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z życia:

Podjeżdżam na  skład węgla i pytam Panią w okienku :

-Mogę zważyć skuter?

Chwila wahania Pani pozwala:

Stawiam skuter na wyskakuje  260 kg (równe) - "o w mordę",

w dowodzie stoi jak byk 235, ale ok może to bez płynów.

Siadam patrze na wagę, a tam równiusieńkie 400,

ło Matko, ja 140 kiedy przytyłem te 14 kg.

Morał z tego będę ważył skuter dzień przez zakupem.

Nie wiem czy kolega wie, ale wagi na składach to nie wagi łazienkowe z dokładnością do 1 grama a wagi samochodowe, niektóre z dokładnością do 20 kg, więc ważenie siebie na takiej wadze jest zabawne. Bo ważąc np 110 waga może wskazać 100 albo 120 kg. Najlepiej być na wadze przy zakupie, a w razie wątpliwości poprosić o świadectwo legalizacji wagi. Jeśli nie ma to nie kupować na takim składzie, a jeśli jest to znaczy, że waga działa dobrze i dobrze waży.

Opublikowano

Nie wiem czy kolega wie, ale wagi na składach to nie wagi łazienkowe z dokładnością do 1 grama a wagi samochodowe, niektóre z dokładnością do 20 kg, więc ważenie siebie na takiej wadze jest zabawne. Bo ważąc np 110 waga może wskazać 100 albo 120 kg. Najlepiej być na wadze przy zakupie, a w razie wątpliwości poprosić o świadectwo legalizacji wagi. Jeśli nie ma to nie kupować na takim składzie, a jeśli jest to znaczy, że waga działa dobrze i dobrze waży.Wiesz

Ważyłem siebie ze skuterem. Ważę z nim  359-363 kg. Waść 1 post  - odpowiedź sama się nasuwa jesteś wagowym na składzie. Waga z 363 kilogramów (ja i skuter) zrobiła 400 kg. To znaczy że jak ważyłbym  ze skuterem 500 kg to dobrze by odważyła.   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.