julo23 Opublikowano 8 Grudnia 2015 #26 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Dlatego trzeba brać u sprawdzonych dostawców, najlepiej miejscowych. Pocztą pantoflową się roznosi opinia. Na wsi jest łatwiej, ale pewnie w takim większym mieście to ciężko, bo taki oszust i tak znajdzie kilku jak nie kilkunastu "jeleni" którzy się natną. I co rok to samo, pewnie dlatego im się to opłaca. Przez internet pewnie podobnie. Na wsi mam sprawdzonych dwóch dostawców i biorę w ciemno bez ważenia i sprawdzania. Wiem że mnie nie oszuka, bo w innym wypadku powiem zaraz sąsiadowi, ten kolejnemu i straci kilku klientów naraz. Zapłace 820zł za tonę z dowozem, może i mają gdzieś indziej taniej ale tu się rozchodzi o jakość i spokojną głowę.
MariuszP Opublikowano 9 Grudnia 2015 #27 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Witam,co do mojej sytuacji z brakującą ilością węgla to po rozmowach z dwoma panami ze składu dziś dostarczyli brakującą ilość.Na początku twierdzili że to niemożliwe by brakowało że może ja źle zwarzyłem i jak miałem wątpliwości to mogłem jechać na wagę,na koniec padło nawet oskarżenie że ja moglem odsypać.Powiedziałem że już więcej od nich nie kupię i nikomu nie polecę, wystawie negatywny komentarz w końcu zgodzili sie dostarczyć brakujący węgiel. Szkoda że taka sytuacja miała miejsce bo trochę się do nich zraziłem,wiem że większość składów stosuje takie praktyki i nic sie nie poradzi zostaje tylko faktycznie jeździć na wage i płacić za faktyczną ilość.Jak zdecyduję sie kupić na tym składzie czy na innym to będę jechał na wage.
sniper607 Opublikowano 28 Stycznia 2016 #28 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Z życia: Podjeżdżam na skład węgla i pytam Panią w okienku : -Mogę zważyć skuter? Chwila wahania Pani pozwala: Stawiam skuter na wyskakuje 260 kg (równe) - "o w mordę", w dowodzie stoi jak byk 235, ale ok może to bez płynów. Siadam patrze na wagę, a tam równiusieńkie 400, ło Matko, ja 140 kiedy przytyłem te 14 kg. Morał z tego będę ważył skuter dzień przez zakupem. Nie wiem czy kolega wie, ale wagi na składach to nie wagi łazienkowe z dokładnością do 1 grama a wagi samochodowe, niektóre z dokładnością do 20 kg, więc ważenie siebie na takiej wadze jest zabawne. Bo ważąc np 110 waga może wskazać 100 albo 120 kg. Najlepiej być na wadze przy zakupie, a w razie wątpliwości poprosić o świadectwo legalizacji wagi. Jeśli nie ma to nie kupować na takim składzie, a jeśli jest to znaczy, że waga działa dobrze i dobrze waży.
blachaxxx Opublikowano 28 Stycznia 2016 #29 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zawsze waga oszukuje ale nigdy w gòre.
robertokot25 Opublikowano 28 Stycznia 2016 #30 Opublikowano 28 Stycznia 2016 to jest pewne jak w banku :-)
blachaxxx Opublikowano 28 Stycznia 2016 #31 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kiedys wazylem worki bylo ok 24kg x 40 -960kg wiec 40kg wyparowalo Na 5tonch to juz 200kg
Mario1969 Opublikowano 28 Stycznia 2016 #32 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nie wiem czy kolega wie, ale wagi na składach to nie wagi łazienkowe z dokładnością do 1 grama a wagi samochodowe, niektóre z dokładnością do 20 kg, więc ważenie siebie na takiej wadze jest zabawne. Bo ważąc np 110 waga może wskazać 100 albo 120 kg. Najlepiej być na wadze przy zakupie, a w razie wątpliwości poprosić o świadectwo legalizacji wagi. Jeśli nie ma to nie kupować na takim składzie, a jeśli jest to znaczy, że waga działa dobrze i dobrze waży.Wiesz Ważyłem siebie ze skuterem. Ważę z nim 359-363 kg. Waść 1 post - odpowiedź sama się nasuwa jesteś wagowym na składzie. Waga z 363 kilogramów (ja i skuter) zrobiła 400 kg. To znaczy że jak ważyłbym ze skuterem 500 kg to dobrze by odważyła.
Mario1969 Opublikowano 28 Stycznia 2016 #33 Opublikowano 28 Stycznia 2016 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/21103-ile-w%C4%99gla-w-w%C4%99glu/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.