Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Link afiliacyjny

🛠 Szukasz kotła na paliwo stałe?

Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Porównaj oferty
Opublikowano

Witam.

I co to powiedz da że napisze pare osób do kolesia z zarządu firmy. Oni Cię nie prosili żebyś kupował ten model pieca. Ja sam popełniłem ten błąd i dla mnie to porażka jakaś. Ja ciągle mam jakieś przeboje. Od kilku dni zacina mi się podajnik i wywala błąd hallotronu. Jadą do mnie z serwisu któryś dzień z kolei i dojechać nie mogą. Wypuścili badziewie na rynek i taki jest fakt.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam

lukaszarch

nadal masz takie problemy z tym piecem ? Ja jestem na etapie kupna i zastanawiam sie nad tym modelem DEFRO AKM Linia lux http://www.defro.pl/kotly/seria-defro-akm/defro-akm-ii ale czytając opinie użytkowników to już sam nie wiem na jaki się zdecydować ? Do ogrzania będzie nowo wybudowany dom wg. projektu http://extradom.pl/projekt-domu-hektor-g2-WRW1038 . Ściany wykonane są z bloczka typu suporeks 24 cm + styropian 12 cm ,okna trzy szybowe przenikalność ciepła 0,6 ,podasze ocieplone wełna mineralna 25 cm . W projekcie podana jest powierzchnia użytkowa 136 m2 ,a po zliczeniu wszystkich pomieszczeń wychodzi mi 174 m2 do ogrzania + zbiornik ciepłej wody 250 l (pionowy) i 4 obwody podłogówki . Nie wiem jakiej mocy kupić piec bo co sprzedawca to inną proponuje moc kotła jeden mówi 15 KW a jeszcze inny 25 Kw i czy zdecydować sie na tego AKM 2 czy lepszy był by DEFRO EKO UNI 19 KW http://www.defro.pl/kotly/seria-defro-eko/defro-eko-uni z podajnikiem ślimakowym i rusztem żeliwnym - który polecacie?

Opublikowano

Witam bin79.

Sorry ze tak pozno odpisuje ale brakuje czasu.

Co do kotla to praktycznie nie mam z nim juz problemow. Serwisanci wymienili mi motoreduktor poniewaz ten pierwszy byl za slaby i wywalalo blad hallotronu. Teraz jest praktycznie bezobslugowo. Mowie praktycznie bo ten kociol duzo sadzy wytwarza. Co tydzien wywalam pol popielnika sadzy. Ponoc mozna to zniwelowac stawiajac domek z cegiel szamotowych ale jeszcze tego nie testowalem. Ostatnio przyjechali tez do mnie panowie z serwisu i przelozyli czujnik podajnika z miejsca fabrycznego pod sam zasobnik bo uznali ze wyjsciowo byl w zlym miejscu i zdarzaly sie przypadki przegrzewania podajnika. Teraz jest ok. Poza tym ze jest duzo sadzy. Ja mam kociol 17 kw i jeszcze minusem jest maly zasobnik na paliwo. Moglby byc wiekszy ale podobno nawet nie bedzie dostepna taka opcja. Nie rozumiem tego bo zasobnik ok 150kg zmienilby postac rzeczy.

Link afiliacyjny

🔧 Potrzebujesz serwisu kotła gazowego?

Diagnostyka, naprawa, przegląd — porównaj oferty serwisantów z okolicy

Znajdź serwis