damian199228 Opublikowano 10 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ogrzewanie ze spółdzielni, mieszkam na parterze wysokiego bloku. rurka doprowadzająca ciepłą wodę gorąca jak ogień, odprowadzająca zimna jak lód. grzeje w miarę tylko górna część kaloryfera ( na długosći 10 cm od góry) w pierwszych 3-4 żeberkach, w sumie ich jest z 10 zarór odkręcony na full, nawet wykręciłem ten zawór i ten wystający drucik pociąiesgnąłem do siebie, żeby odblokować ... nie pomogło, również spuszczanie wody z 2 miski z górnej śruby dużo nic nie dało ... masakra, pewnie jest zabrudzony i odpływ zatrzymany nie mam pojecia ;/ Proszę o jaką kolwiek pomoc. http://i55.tinypic.com/333ln3t.jpg Cytuj
henryk1953 Opublikowano 10 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witaj!!!!! A od czego masz administrację . To ich obowiązek udrożnić instalacje CO.TAK CIĘŻKO ZADZWONIĆ I ZGŁOSIĆ PROBLEM!!!!! ps.Nie mów im że grzebałeś przy tym kaloryferze- jeszcze cię obciążą za uszkodzenie zaworów. poz.henryk1953 Cytuj
Pawoterm Opublikowano 12 Grudnia 2012 #3 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Można stawiać na niedrożność zaworu termostatycznego w szczególności jak był zakręcony poza sezonem. Miałem taką sama sytuację. pomimo odpowietrzenia grzejnik dalej nie grzał. Przyszedł gościu z administracji wymienił cały zawór termostatyczny i kaloryfer grzeje aż miło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi