Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dylemat

Chodzi mi o automatykę do niżej przedstawionego zaworu trójdrożnego - nie koniecznie oryginalna danfoss, ma być tanio i dobrze

Dokładnie ma to działać w ten sposób żeby można było regulować temperaturę pomieszczenia z ogrzewaniem podłogowym bezpośrednio z tego pokoju np ustalając konkretną temperaturę na panelu sterującym

Mam zamiar kupić i zamontować taką automatykę lecz do końca nie znam zasady działania takiego sterownika

Bardzo proszę o podanie zasady działania cen i producentów oraz sklepów - mogą być internetowe gdzie można nabyć taką automatykę

Za udzieloną pomoc z góry dziękuje

post-3859-1225627265_thumb.jpg

Opublikowano
Myślę, ze nie dla tego, że temat mało interesujący - po prostu trzeba "pogooglać" w necie.

Tak na szybko, wpadła mi stronka np. www.hel-wita.com.pl

Pozdrawiam, Igor

lub http://www.ceneo.pl/Regulatory_i_sterowniki

itd....

Witam

Nie wiem jaki to typ zaworu.idz na strone firmy "Honywell" lub ESBE. Tam maja zawory trojdrozne ze sterownikami termostatycznymi. Znajdziesz opis produktu razem z karta montazowa.

Aha taka mala uwaga, ma dzialc dobrze i bez problemow, anie ma byc tanie,krterium ceny trzeb czasami przesunac na drugie lub trzecie miejsce.

Pozdrawiam

Panzer Division

Ps.PNie moge wyslac ,pisza ze wypowiedz jest zbyt krotka,ciekawe

Opublikowano
165 odsłon - brak jakiejkolwiek odpowiedzi

Czyżby temat mało interesujący??

musisz zastosować siłownik do zaworu a potem jeszcze sterownik n aktórym ustawisz temperature zasilania podłogówki.Sterownik np. firmy COMPIT tylko nie pamietam który podaje więc te które kiedyś szukałem R315.T2 lub R315.05 lubR322 nie wiem który z nich jest do podłogówki ale w opisach nich znajdziesz to o co ci chodzi.