lukas87 Opublikowano 4 Listopada 2012 #1 Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam Mój piec po ponad 20 latach odchodzi :( powoli cieknie jestem zdecydowany tylko na viadrusa. Obecny piec to dolnego spalania komin mam chyba najwyzszy wśród domków z 11m, z ciągniem nigdy nie było problemów, obecny piec ustawiony na 1/2 czopucha 80C można uzykać było na flotokoncetracie. Czyli najważniejsze ciąg jest odpowiedni to już pomińmy tylko teraz który wybrać U26 górnego spalania czy dołożyć do U24 dolnego spalania. Spalam węgiel na przemian z flotokoncentratem.Posiadam dość duży dom 120 żeberek alu + 20 żeberek żeliwo + 2 grzejniki łazienkowe 1.60m + bojler 160L + 5m fawir w garażu, dom jest nieocieplony zbudowany z cegły.Myślałem nad U26 (max 37.5kw) i u24 (max 38kw). Z góry dzięki wszystkim za rady!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi