Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Defro Standard.przeróbka Na Dolniaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będę jednak nieco upierdliwy :) i dopytam odnośnie dolnego spalania- jak mianowicie podawałeś PW gdy paliłeś od dołu?

Czy kombinowałeś z podawaniem od strony popielnika czy też odrazu dorobiłeś klapkę w drzwiczkach zasypowych.

Czy mógłbyś jeszcze podać jaka stałopalność osiągałeś przy spalaniu dolnym a jaką przy górnym?

Bo może w moim przypadku też nie ma co kombinować z dolnym paleniem tylko palic od góry?

Obecnie palę metodą bez wygaszania i osiągam stałopalnośc na 1 zasypie ok 8 godz , spalając dziennie ok 27 kg węgla kamiennego.

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 28.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Kolego emilin.. jest zrozumiałe ze wszedłes na to forum bo szukałes pomocy ale jak sie domyslam zaczynasz kombinowac bo mijaja dwa miesiace a kocioł jakos sam nie nauczył sie prawidłowego spalania

• Mogli nie widzieć przeciwwskazań, ale czy dali mu to na piśmie? Bo w razie roszczeń gwarancyjnych mogą nagle zmienić zdanie i co im wtedy zrobisz? Co do w miarę bezinwazyjnej przeróbki na dolniaka t

• Kiepsko to widzę. Ten kocioł przy swojej konstrukcji daje niewielkie szanse na wykorzystanie wtórnego powietrza z drzwiczek. Czy zasypany węglem do pełna, czy tylko niewielką warstwą na rusztach to ty

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor

PW miałem wspólne razem z PG tzn. z popielnika.sam palnik wygladał podobnie jak na tym zdjeciu

post-28863-0-47643900-1358429646_thumb.jpg

jak weźmiesz jedną strone wstecz to tam sobie powiekszysz ta fote,jeden z kolegów pisał jak ma u siebie.

A klapkę w drzwiczkach zasypowych (KPW) to dorabiałem dopiero do palenia od góry,przy dolnym paleniu jej nie było

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Odgrzewam :D

Pale od góry,zrobiłem KPW, w fazie odgazowywania węgla niestety ale kopci z komina :(

Czy może to byc spowodowane tym że otwór w mojej KPW jest za mały i przez to za mało podaje PW?

A może to wina węgla?

Węgiel brunatny z Bogdanki,czytałem na forum że jest on jest trudny do spalania bezdymnego.

Moja KPW

post-43768-0-54190800-1383598220_thumb.jpg

post-43768-0-16963700-1383598296_thumb.jpg

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście chodziło mi o węgiel kamienny ;)