Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Dogrzaniem Pokoju. Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko w jakim ustawieniu jest otwarty na 100%?? (nie mam typowej podziałki 1 2 3 4 5 itd) No i czy otwarty na 100% ten zawór to dobrze czy źle, skoro ma byc otwarty na 100% to po co w ogóle jest założony?....... pompę ktołową mam. Mam na obiegu dwie pompy jedną C.O i jedną na C.W.U... a miał, cóż jest certfikowany, tańszy niż ekogroszek a w zasadzie jest tylko troszkę bardziej mniej granulowany... to nie przesiewki z tandetnych i złodziejskich składów opałowych....mam to sprawdzone! (żwiru w popielniku nie mam prawie w cale.....a uwierz mi zeszłej zimy sprawdzałem wszytskie wyrzucane popielniki

Opublikowano

ok ale tak dla informacji miał ,groszek czy inny sort zawsze jest odsiewką gdyż przewaznie głównym sortem jest kotka ,nastepnie groch 2 ,groch ,ekogroch ,ekogroch do 30mm i miały miał gruby do 30mm itd ,i nastepnie zaczyna sie mieszanie ze żwirem

a do pytania daj foto tego zaworu to sie zobaczy albo tak ustawiaj żeby parametr na grzejniki szedł taki sam jak z kotła a na pytanie to po co zawór to moje pytanie ile masz pomp czy pod zaworem masz pompe kotłową ?? na CO masz pompę i na cwu masz pompę ,jesli nie masz kotłowej to ten zawór masz jedynie po to aby ograniczyć parametr w okresach przjeciowych aby parameyt na grzejniki nie szedł zbyt duzy bo na kotle musisz mieć min 50st

Opublikowano

ok, jutro rzuce fotosy i wrócimy do tematu...i pytanie mam kolejne. otóż grzejniki którymi grzeje aktualnie są na jednym poziomie mieszkalnym, jednak te z krótszym obiegiem są ciepleszje od tych z dłuższym.... czym jest to spowodowane złą instalacją czy jak to interpretować, Ja chciałbym mieć jednakową temperature na każdym grzejniku, jak to osiągnąć??

Opublikowano

temat kryzowania instalacji był poruszany ,pod głowicami sa cyfry i tam się nastawia przepływ lub ustawia opór zaworu