lazialo Opublikowano 14 Lutego 2012 #1 Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam prawdopodobnie zapowietrzył mi sie ostatni grzejnik bo grzeje tylko przód a tył wogule nie grzeje i niewiem jak go odpowietrzyc Jest to grzejnik aluminiowy ale niestety nieposiadam na nim zaworu do regulacji temperatury grzania poprostu on grzeje zawsze na maxa a z tego co czytalem to przed odpowietrzaniem grzejnika trzeba go zakrecic :( czy mozę wy powiecie jak go mam odpowietrzyc??i czy to mogło stać się tak nagle zawsze grzał a nic niebyło ruszane przy nim i instalacji Cytuj
konopka Opublikowano 14 Lutego 2012 #2 Opublikowano 14 Lutego 2012 Akurat zawór nie jest do tego potrzebny tylko odpowietrznik ,powinien być po przeciwnej stronie zasilania. Cytuj
lazialo Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) a wiec tak poluzowałem tą śrubkę i poszła taka fontanna wody ciepłej cosik tak usłyszałem powietrza ale za duzo tego nie było ale teraz mam inny problem grzeje teraz tylko góra a dół jest zimny rura powrotna z tego jednego kaloryfera jest zimna co teraz może być tego przyczyną??odkręcałem ta śrubę na wyłączonej pompie jeśli tak będzie dalej może się coś stać?? Edytowane 17 Lutego 2012 przez lazialo Cytuj
emir Opublikowano 17 Lutego 2012 #4 Opublikowano 17 Lutego 2012 Tak to jest to. Odkręć powoli, poczekaj aż ucieknie powietrze i zakręć jak poleci woda. Cytuj
lazialo Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor #5 Opublikowano 17 Lutego 2012 ale tam woda juz leciala od poczatku jak zaczołem to odkrecac przez taki otworek nad ta srubka i teraz jak to zrobilem to grzeje tylko góra a dół już nie powrotna rura jest chlodna Cytuj
emir Opublikowano 17 Lutego 2012 #6 Opublikowano 17 Lutego 2012 Próbowałeś nastawić pompę na wyższy bieg? Cytuj
konopka Opublikowano 17 Lutego 2012 #7 Opublikowano 17 Lutego 2012 Jak masz podłączony grzejnik: na krzyż czy z jednej strony?A przy okazji kiedy czyściłeś filtr przed pompą? Cytuj
lazialo Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor #8 Opublikowano 18 Lutego 2012 dobra sytuacja opanowana :) dlatego ze nie mam zaworu na tym grzejniku musiałem kilka razy zakrecac i odkrecac odpowietrznik i poskutkowalo:) wszystko juz dziala dzieki za pomoc Cytuj
Tomek61 Opublikowano 20 Lutego 2012 #9 Opublikowano 20 Lutego 2012 kryzuj pierwsze grzejniki od kotła Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi