Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tuning Pieca Ogniwo S7Wc-8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie interesuje mnie to czy ktoś przerabiał może wejście do miarkownika ciągu który zamontowany jest w poziomie ,a chciałbym aby był w pionie ,gdyż jedyny problem jaki z nim mam to piec stoi blisko wyjścia z piwnicy i mam czasami tak niezgrabny chód że zaczepiam o ramię miarkownika biodrem :lol: co czasami kończy się z ponownym kalibrowaniem go.:( co oczywiście nie sprawia mi problemu . a podczas noszenia węgla do piwnicy lub czegoś szerszego,to już trzeba uważać

proszę o radę ewent czy jest możliwość wpięcia go od gór jak w innych modelach

Edytowane przez darecki2308

Opublikowano
  • Autor

czy nikt nie ma wiedzy na temat przekroju tego pieca czy można to zmienić?

Opublikowano

Z mojej analizy to nic się z tym nie da zrobić,nie pasuje w żaden sposób.

Opublikowano

czy nikt nie ma wiedzy na temat przekroju tego pieca czy można to zmienić?

Witaj bez spawania płaszcza nie ma możliwości zamontowania go w korpusie kotła w innym miejscu ale jeżeli bardzo Ci przeszkadza jego lokalizacja to możesz go przenieść na wyjście z kotła i zamontować w jakimś trójniku tylko wtedy dłuższy łańcuszek i jakiś ślizgacz albo rolka na załamaniu korpusu kotła i powinno to śmigać .

Edytowane przez mac65

Opublikowano
  • Autor

Witaj bez spawania płaszcza nie ma możliwości zamontowania go w korpusie kotła w innym miejscu ale jeżeli bardzo Ci przeszkadza jego lokalizacja to możesz go przenieść na wyjście z kotła i zamontować w jakimś trójniku tylko wtedy dłuższy łańcuszek i jakiś ślizgacz albo rolka na załamaniu korpusu kotła i powinno to śmigać .

tak myślałem aby podpiąć jeszcze jakieś kolano w górę i rurka w miejsce gdzie jest obecnie , ale Czy w takiej sytuacji miarkownik nie będzie inaczej odbierał zakłamywał temp..jaka jest w piecu . co prawda miarkownik jest wkręcony jakieś 8- 10cm w piec

Opublikowano

Umieszczony zaraz przy wyjściu z kotła będzie reagował prawidłowo , zresztą zawsze możesz go wyskalować według termometru kotła . Istotne są wskazania termometru według którego regulujesz miarkownik .

Edytowane przez mac65