Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie interesuje mnie to czy ktoś przerabiał może wejście do miarkownika ciągu który zamontowany jest w poziomie ,a chciałbym aby był w pionie ,gdyż jedyny problem jaki z nim mam to piec stoi blisko wyjścia z piwnicy i mam czasami tak niezgrabny chód że zaczepiam o ramię miarkownika biodrem :lol: co czasami kończy się z ponownym kalibrowaniem go.:( co oczywiście nie sprawia mi problemu . a podczas noszenia węgla do piwnicy lub czegoś szerszego,to już trzeba uważać

proszę o radę ewent czy jest możliwość wpięcia go od gór jak w innych modelach

Edytowane przez darecki2308
Opublikowano (edytowane)

czy nikt nie ma wiedzy na temat przekroju tego pieca czy można to zmienić?

Witaj bez spawania płaszcza nie ma możliwości zamontowania go w korpusie kotła w innym miejscu ale jeżeli bardzo Ci przeszkadza jego lokalizacja to możesz go przenieść na wyjście z kotła i zamontować w jakimś trójniku tylko wtedy dłuższy łańcuszek i jakiś ślizgacz albo rolka na załamaniu korpusu kotła i powinno to śmigać .

Edytowane przez mac65
Opublikowano

Witaj bez spawania płaszcza nie ma możliwości zamontowania go w korpusie kotła w innym miejscu ale jeżeli bardzo Ci przeszkadza jego lokalizacja to możesz go przenieść na wyjście z kotła i zamontować w jakimś trójniku tylko wtedy dłuższy łańcuszek i jakiś ślizgacz albo rolka na załamaniu korpusu kotła i powinno to śmigać .

tak myślałem aby podpiąć jeszcze jakieś kolano w górę i rurka w miejsce gdzie jest obecnie , ale Czy w takiej sytuacji miarkownik nie będzie inaczej odbierał zakłamywał temp..jaka jest w piecu . co prawda miarkownik jest wkręcony jakieś 8- 10cm w piec

Opublikowano (edytowane)

Umieszczony zaraz przy wyjściu z kotła będzie reagował prawidłowo , zresztą zawsze możesz go wyskalować według termometru kotła . Istotne są wskazania termometru według którego regulujesz miarkownik .

Edytowane przez mac65