Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.Mam kocioł eko 25kwNa dole rozdzielacz ,.drugi na piętrze(od pieca do rozdzielaczy idzie rura 1'' ) Cwu na drugiej pompie .N.aczynko na strychu podłączone zaraz za piecem. Mój problem jest taki ze zapowietrzają sie 2 czasem3 grzejniki.Czy da się coś z tym zrobić ????????????????? pomóżcie proszę z góry dzięki

Opublikowano (edytowane)

witam.Mam kocioł eko 25kwNa dole rozdzielacz ,.drugi na piętrze(od pieca do rozdzielaczy idzie rura 1'' ) Cwu na drugiej pompie .N.aczynko na strychu podłączone zaraz za piecem. Mój problem jest taki ze zapowietrzają sie 2 czasem3 grzejniki.Czy da się coś z tym zrobić ????????????????? pomóżcie proszę z góry dzięki. wcześniej dodałem ale wylądował gdzie indziej. JAK MA TO JAKIEŚ ZNACZENIE TO KOCIOŁ JEST Z PLESZEWA

instalacja.bmp

Edytowane przez arekas
Opublikowano

Witam! W/g schematu trudno znależć przyczynę zapowietrzania.Zapytam czy na przewodach ( kocioł -pompy ) są jakieś odpowietrzniki .Może też pompa zasysać powietrze przez jakąś nieszczelność w instalacji.Na rurze pojawia się mokra plama gdy instalacja jest zimna.Innych przyczyn nie widzę..,może koledzy...,Pozdr.

Opublikowano

jedyną rzecz którą muszę zrobić to usunąć automatyczne odpowietrzniki z powrotu zamontowane na rozdzielaczu . CZY TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ czytałem na stronce ze nie montuje się automatycznych odpowietrzników na rozdzielaczach tylko ręczne bo mogą zaciągać powietrze (czy na zasileniu też zmienić?) acha no i naczynko jest 0,5m nad grzejnikiem drabinką .Jest na strychu ala biorąc pod uwagę skosy dachu to wyjdzie właśnie coś koło tego. POZDRO. DLA WSZYSTKICH CZEKAM NA ODP.

Opublikowano

Witam! W/g schematu trudno znależć przyczynę zapowietrzania.Zapytam czy na przewodach ( kocioł -pompy ) są jakieś odpowietrzniki .Może też pompa zasysać powietrze przez jakąś nieszczelność w instalacji.Na rurze pojawia się mokra plama gdy instalacja jest zimna.Innych przyczyn nie widzę..,może koledzy...,Pozdr.

RURY SUCHE ODPOWIETRZNIK ZA POMPĄ PRZY BOJLERZE PO ODPOWIETRZENIU INSTALACJI ZOSTAŁ ZAKRĘCONY ZERO PRZECIEKÓW.