mariusz9131 Opublikowano 18 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam zacząłem robić sam ogrzewanie i boję się o podłogówkę wkleiłem już raz jeden post i były zastrzeżenia co do zaworu mieszającego wprowadziłem korekty według wskazówek i czy teraz w takim układzie zadziała mi to, w sumie rozkręciłem 270m węża na 55m kw. podłogówki proszę o opinie Cytuj
Paweł26 Opublikowano 21 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) 100 mb pex na jedna pentle to max.Opory . W przypadku duzych pomieszczen robi sie nawet kilka pentli. Schemat bardzo uproszczony,brak zaworów zwrotnych,kulowych,niepotrzebnie wpieta podłogówka w odnoge co.W pion. Naczynie wzbiorcze w pionie jesli układ nie bedzie działał na grawitacji(tu odpowiednie srednice,i zawory o poszerzonym przepływie,spadki itp itd. Przykład Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Paweł26 Cytuj
mariusz9131 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor #3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dzięki za wskazówki ale już dzisiaj odpaliłem według mojego schematu tylko zmieniłem wpięcie naczynia według wskazówek użytkownika forum "KIMINERO" który poprawił moje błędy i odpaliło wszystko jak to się mówi od strzała i wszystko hula super pozdrawiam i dziękuje wszystkim za wskazówki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi