mateusxzzz Opublikowano 21 Listopada 2011 #1 Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam :) Mieszkam w mieszkaniu 54m2. Posiadam piec podany w nazwie tematu plus sterownik pokojowy ColorMatic 330. Chcę utrzymać w mieszkaniu stałą temperaturę 21-22stopnie i tutaj mam do was pytanie :] Jakie wartości temperaturowe ustawić na piecu - C.O. i woda użytkowa? :) Pozostałe ustawienia są fabryczne - moc 20, wybieg pompy na 0, czyli wybieg, czas 5 minut. Czy powinienem coś przestawić w tych rzeczach na mniejsze, większe, ponieważ jestem w tych sprawach całkowicie zielony, a nie chciałbym również mieć horrendalnego zużycia gazu :/ Mieszkanie ma duży przedpokój z zakręconym grzejnikiem, kuchnię - 5p, łazienkę - 5p, mały pokój ok. 8m2 - 3p i duży pokój 24m2 - 5p. Proszę o pomoc :) pozdrawiam :) Cytuj
ls77 Opublikowano 3 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2011 W instrukcji masz napisane, że w przypadku sterownika pokojowego pokrętło od regulacji temperatury na CO powinno być ustawione na max. a pokrętło od CWU ustawiasz w zależności jaką chcesz temperaturę CWU. W ustawieniach diagnostycznych lepiej nic nie zmieniać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi