Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Link afiliacyjny

🔧 Szukasz fachowca?

Wybierz branżę i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Opublikowano

Witam

dziś mieszkam jeszcze na blokach ale już za dwa miesiące przeprowadzam się do domu

będę musiał trochę przerobić instalację c.o kocioł to Ogniwo S6wc-13 instalacja grawitacyjna

chcę usnąć stare rury i zasilić kaloryfery od spodu od piwnicy nową instalacją (również stalową) stare kaloryfery panelowe blaszane i żeliwne dom z lat 60 ma 90m2 powierzchni użytkowej nie ocieplony (pustak+cegła) okna plastikowe elewację może zrobie na wiosnę ( po zakupie domu chroniczny brak funduszy) napiszcie czy szukać nowego pieca czy zostawić ten, wiem że nie ma nadmuchu ani miarkownika ponoc w zimie wysztarczy dwa razy przepalić ;) a ja nigdy nie paliłem w domu węglem jestem zupełnie zielony proszę o pomoc

Opublikowano

A po co to przerabiać?

Jak dobrze działa, to nie ma co kombinować na raty - albo wymień wszystko albo nic.

Miarkownik by sie przydał, w końcu to niewielki wydatek a ogniwa mają chyba nawet klapkę do niego.

Opublikowano

muszę przerobić bo instalacja powalona w części pomiesczczeń tych większych kuchnia salon ktoś na tójnikach powstawiał dodatkowe kaloryfery (było za zimno) i odsuną je 20 cm od starych za pomocą desek wbitych w podlogę............................

wygląda to tragicznie ja pokomppletuję isniejące kaloryfery panelowe razem żeliwne razem i podepnę je od dołu, zabieg to czysto estetyczny a kiedyś założę nowe "alusy" a propo miarkownika jaki model i czy sam go zamontuję??? jak się pali w takim kotle ????

Link afiliacyjny

🔧 Szukasz fachowca?

Wybierz branżę i porównaj oferty firm z Twojego regionu