mrn29 Opublikowano 21 Września 2011 #1 Opublikowano 21 Września 2011 Witam Mam taki problem,posiadam starą instalacje wszystkie rurki 3/4 cala rozstaw na zewnątrz 55cm,zakupiłem nowy grzejnik panelowy,wkręciłem w niego przedłużki z 1/2 na 3/4 cala jedna rozstaw mi się nie zgadza bo grzejnik ma rozstaw 55cm ale do wewnątrz więc brakuje mi kilka centymetrów żeby to wszystko do siebie pasowało.Mam pytanie jest jakaś możliwość żeby to jakoś zgrać czy bez kucia i zmiany rozstawu się nie obejdzie ? Byłbym wdzięczny za odpowiedź Cytuj
jameess Opublikowano 21 Września 2011 #2 Opublikowano 21 Września 2011 Przecież można z miedzi zrobić podejście, polutować, dopasować, dogiąć. Jakiś czas temu u kumpla tak robiłem. Kwestia jedynie narzędzi, jeżeli je posiadasz to problemu nie powinno być ;) pozdrawiam Jameess Cytuj
mrn29 Opublikowano 21 Września 2011 Autor #3 Opublikowano 21 Września 2011 Z narzędziami nie powinno być problemu,w sumie wiem mniej więcej o co chodzi ale dla pewności jest gdzieś w sieci jakieś zdjęcie poglądowe jak to powinno wyglądać ? Cytuj
jameess Opublikowano 21 Września 2011 #4 Opublikowano 21 Września 2011 Za bardzo nie wiem co by miało być na tym zdjęciu, zrób to tak żeby działało i wizualnie żeby nie kłuło w oczy. Jak nie czujesz się na siłach to daj komuś zarobić. Ewentualnie może jakiś znajomy się zna i pomoże ;) Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 21 Września 2011 #5 Opublikowano 21 Września 2011 należy wymienić grzejnik modernizacyjny z innym rozstawem przyłączy. Można takie nabyć należy tylko zaznaczyć to przy zakupie. Np. RADIK KLASIK - R - Grzejnik płytowy przeznaczony do modernizacji. pasuje w miejsce starych grzejników żeliwnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi