Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odkąd zmieniłem instalację ciągle są z nią problemy. Mianowicie pompa raz pompuje a raz nie. Niby chodzi a nie tłoczy. Wydaje mi sie jakby chodziła na sucho. Muszę ją wyłączyć i znowu włączyć na 3 biegu i znowu chodzi. w tym czasie jak pompa nie pompuje to automatycznie powrót do pieca robi się zimny(stygnie). W rozdzielaczu mam zamontowane zwykłe odpowietrzniki i już kilka razy zdażyło mi się spuścić z rozdzielacza zasilającego odrobinkę powietrza. Czy zastąpienie zwykłych odpowietrzników na automatyczne może rozwiązac problem?

Następny problem to szum w grzejnikach. jak sie go pozbyć i co jest przyczyną?

i na koniec zapytam czy można zamontować zasobnik CWU poniżej pieca i czy będzie poprawnie funkcjonował?

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Witam

Odkąd zmieniłem instalację ciągle są z nią problemy. Mianowicie pompa raz pompuje a raz nie. Niby chodzi a nie tłoczy. Wydaje mi sie jakby chodziła na sucho. Muszę ją wyłączyć i znowu włączyć na 3 biegu i znowu chodzi.

Ja mialem podobnie okazalo sie ze uklad byl zapowietrzony,pompa chodzila ale nie tloczyla wody,musialem za kazdym razem odpowietrzac za pomoca filterka przed papa poniewasz nie mialem zadnych odpowietrznikow w poblizu(TERAZ JUZ MAM) i nie mam juz takich problemow.(DZIEKI CHŁOPAKOM Z FORUM)Mysle ze powinno pomoc ale ja na twoim miejscu szukal bym przyczyny dlaczego znajduje sie tam powietrze,u mnie dostawalo sie powietrze przez zle wypoziomowany piec a takze zle podlaczony zbiornik wyrownawczy.Pozdrawiam

Edytowane przez jendrej83
Opublikowano

Witam

Następny problem to szum w grzejnikach. jak sie go pozbyć i co jest przyczyną?

pozdrawiam

Prawdopodobnie zbyt mocna pompa.Jak masz mozliwosc to sprobuj zmienic bieg pompy na niszy.Wpisz sobie w wyszukiwarce szum w grzejnikach wiele razy bylo o tym na forum ;)Tam powinienes znalezc odpowiedz.Pozdrawiam

Opublikowano

zbiornik podłączony mam dobrze zgodnie z projektem, więc jest ok. tylko to nieszczęsne zapowietrzanie. Czy jak założe te automatyczne odpowietrzniki na rozdzielacz to może pomóc? Ew gdzie jeszcze trzeba jeszcze je założyć.

pozdrawiam

Opublikowano

Wielkie dzieki.

Zrobiłem podobnie jak u Ciebie na zdjęciu i dodatkowo z rozdzielacza wywaliłem odpowietrzniki ręczne i zastąpiłem je automatycznymi. oprócz tego zmieniłem pompę i wszystko jest ok. Póki co narazie ... i mam nadziejęże już tak będzie. Jeszcze raz wielkie dzięki.

pozdrawiam