czarnyf21 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam. Zakupiłem zbiornik 220l z podwójną wężownicą. Pod dolną powinno podłączyć się solary a pod gôrną kocioł. Mam pytanko czy pod dolną wężownice można podpiąć kocioł bo solarów narazie nie będzie. Jeżeli jedną wężownica zostaje nie podłączona czy powinno się ją korkować Cytuj
Vlad24 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 #2 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 połącz obie wężownice szeregowo: zasilanie góry - górnej, dół - górnej do góry - dolnej, i powrót do kotła z dołu - dolnej Śmiesznie wyszło nie :D, ale za to będziesz miał dwa razy większą powierzchnię wymiany ciepła i szybciej zagrzejesz CWU. Cytuj
czarnyf21 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor #3 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Ok dzięki bardzo. Cytuj
OKTAWIUISZ5 Opublikowano 3 Września 2011 #4 Opublikowano 3 Września 2011 ja juz tak 2 lata temu zrobiłem i oki szybciej grzeje, teraz zastanawiam się czy nie postawić jakiegoś bufora 750 litrów no moze 1000 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi