mwatras Opublikowano 16 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam jestem na etapie projektowania kotłowni w moim małym domku 100m2 i wiem że na pewno będę miał piec na eko groszek 20 kW który juz kupiłem i kominek z płaszczem wodnym 10 kw będą one napędzać osobno a czasem razem 9 grzejników i ciepła wodę pytanie brzmi jak najlepiej to połączyć razem w najprostszy sposób ?? Zastanawiałem się nad buforem z wężownicą do grzania CWU Bardzo prosze o porady Cytuj
mwatras Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor #2 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Bardzo proszę o pomoc , nawet odpłatna . Cytuj
Gość mak Opublikowano 19 Sierpnia 2011 #3 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Informacje które podajeszą są bardzo skąpe, i trudno jest się odnieść do twoich zamiarów, gdybyś narysował jakiś schemat to forumowicze by skomentowali. Przykładowe schematy podłaczeń kominka z płaszem wodnym z innymi żródłami znajdziesz na stronach producentów kominków, co może Ci pomóc w wykonaniu własnego schematu (zawsze mozesz też zlecić wykonanie projektu przez uprawnionego projektanta). Jak budynek jest nowy i dobrze ocieplony to po co Ci taki "wielki kocioł" 20 kW mozna ogrzać dwa takie budynki? Cytuj
mwatras Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor #4 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Ok w takim razie zrobie schemat jak ja to widze i wtedy bedzie cos wiadomo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi