Dragon782 Opublikowano 23 Października 2025 #1 Opublikowano 23 Października 2025 Dzien dobry . Mam pewien problem . Mam w domu kominek z płaszczem wodnym który ma zamontowany zawor bezpieczenstwa i odpowietrzanie zaraz przy kominku i to jest zabudowane . Temperatura potopila wszystko . Opiszę instalacje . Z kominka idzie rurka do rozdzielacza i jest wpięta zaraz przy samym rozdzielaczu przed zasilaniem kominka jest wpięte zasilanie z pieca razem z pompa ktora pcha wodę w układ i wydaje mi sie ze tez w kominek bo nie ma żadnego zaworu powrotnego. Na rozdzielaczu brakuje mieszacza i ładuje mi wodę ok 50c na podłogówkę.... Czy jest ktoś w stanie pomóc jak zrobic zawor bezpieczenstwa przy kominku i czy dołożyć zawor kierunkowy przy rozdzielaczu i mieszacz ? Cytuj
dawido Opublikowano 28 Października 2025 #2 Opublikowano 28 Października 2025 Bufor, albo co najmniej sprzęgło jest Ci potrzebne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi