tolotolofalk Opublikowano 21 Lutego 2011 #1 Opublikowano 21 Lutego 2011 Mam dylemat i nie wiem czy jest możłiwy do rozwiąznia sposobem który przyszedł mi na myśl. Otóż w łazience pozmieniały sie mocno plany w efekcie połowa łazienki / ok. 4 m2 pozbawone jest ogrzewania podłogowego/ na granicy strefy ogrzewanej i nieogrzewanej znajduje sie grzejnik drabinkowy. Pomyślałałem sobie że bruzdownicą zrobię kanały na szerkość rurki i głegokość ok 5 cm / jastrych ma ok. 8cm/ ułożę rurę i uzupełnię nowym jastrychem. Pozostaje oczywiście wątpliwoęć i to poważna czy nie będzie pekała taka poorana wylewka? Czy rozwiązanie takie jest wogóle dopuszczalne i bezpieczne? pozdr Cytuj
marcin21091 Opublikowano 21 Lutego 2011 #2 Opublikowano 21 Lutego 2011 (edytowane) Ta wylewka nie wytrzymie. Ja bym ją skuł zrobił instalacje i wylał od nowa. Edytowane 21 Lutego 2011 przez marcin21091 Cytuj
orzech1976 Opublikowano 21 Lutego 2011 #3 Opublikowano 21 Lutego 2011 Robiłem coś takiego Działa już od trzech lat bezproblemowo Cytuj
tolotolofalk Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor #4 Opublikowano 21 Lutego 2011 A mógłyś napisać coś więcej o sposobie w jaki to zrobiłeś? pozdr Cytuj
orzech1976 Opublikowano 21 Lutego 2011 #5 Opublikowano 21 Lutego 2011 Tak jak napisałeś na początku tylko wypełnione było klejem do glazury (w sumie pomysł inwestora) Cytuj
ladkar Opublikowano 22 Lutego 2011 #6 Opublikowano 22 Lutego 2011 także potwierdzam, działą taki system bezproblemowo, w moim przypadku dziury zapełnili panowie klejem do płytek, zostało go troche. POdłogówka śmiaga aż miło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi