adamsky Opublikowano 31 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Piec chodzi na eko w ustawieniach 10/40 . Nadmuch w miarę. A poipiół i palenisko jak na zdjęciach. Wiadro z dwóch worków ??? Może jakieś sugestie ?? Eko kosztował 27 zł za worek. Niestety nie ma żadnych danych na opakowaniu, czy to 31 czy 32. Tylko informacja, że do pieców z palnikiem retortowym. Żadnych norm i dokładnych informacji. Fakt, że jest mokry, ale czy to tylko dlatego mam taki popiół ?? pozdrawiam Edytowane 31 Stycznia 2011 przez adamsky Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 31 Stycznia 2011 #2 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zbyt wysoka temperatura spalania powoduje topienie się popiołu i powstawanie szlaki, może być też jako węgiel odsiany miał który ma skłonności do powstawania szlaki. 1 Cytuj
adamsky Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor #3 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dziękuję za odpowiedź. Mam rozumieć, że mam zbyt kaloryczny Eko??? Próbowałem zmniejszyć nadmuch ( wentylator ma szybkie obroty), ale i tak powstają te farfocle i nie ma ciepła bo eko mokry. Zastanawiałem się nad dodatkowym regulatorem obrotów wentylatora ( widziałem taki na video na stronach ***, dostawcy eko . Pozdrawiam Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 31 Stycznia 2011 #4 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Raczej mało kaloryczne 1 Cytuj
adamsky Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor #5 Opublikowano 31 Stycznia 2011 OK Dziękuję za zainteresowanie. Szukam po prostu dobrego Eko, kupując po kilka worków w różnych miejscach. Choć nie jest łatwo, szczególnie po tym co zamieszczają na forum Użytkownicy. Można się zniechęcić. jedni chwalą , drudzy ganią ten sam produkt. Nie ma rady. Jak samemu się nie przekonam, gdzie kupić dobry Eko to nic z tego nie będzie. Po prostu czas zrobi swoje. Zastanawiałem się nad zakupem w lecie, bo w sumie mam gdzie magazynować. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 1 Lutego 2011 #6 Opublikowano 1 Lutego 2011 Na tegoroczny sezon kupowałem groszek czterokrotnie po tonie,. Przyczyna było mniej jednorazowej pracy. Niestety za każdym razem opał był inny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi