Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Rok temu przestawiałem piec ..niestety jak jest mocno nagrzany to strasznie śmierdzi ,zapach podobny jest do niewyschniętego szamotu i taki trochę słodkawy.Czy kto wie o co chodzi?

Opublikowano

Cegły wewnątrz powoli nasiąkają ciekłymi produktami niepełnego spalania i prędzej czy później po rozgrzaniu zapach, a właściwie smród wydostaje się na zewnątrz. Z tego powodu parę lat temu zmuszony byłem do szczelnego obudowania szamotowego paleniska blachą.

Piec kaflowy to trochę przeżytek, w zasadzie zawsze ma prawo śmierdzieć. Dlatego wymyślono piece żeliwne i stalowe.

Opublikowano

Jeżeli postawiony był z już używanych poprzednio cegieł (i kafli) to raczej niczego nie można poprawić. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to ta w miarę szczelna obudowa z blachy. Głupio, ale niestety to może być jedyna metoda.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.