kodt Opublikowano 9 Listopada 2010 #1 Opublikowano 9 Listopada 2010 witam.miało być prosto i tanio. a wychodzi drogo i nie prosto.DOMEK 150M2 . MAŁA KOTŁOWNIA W WC - kocioł WISZĄCY TERMETU UNICO21 TURBO ZBIORNIK NA CWU 120L. WYMÓG GWARANCYJNY PRODUCENTA ZWÓR TRÓJ DROŻNY. NO I ... JA MAM WYBRAĆ NA JAKĄ REGULACJĘ ILOŚCIOWĄ CZY JAKOŚCIOWĄ MAM SIĘ ZGODZIĆ. JEDNA MI OSZCZĘDZA PIENIĄDZE A DRUGA PIEC . PROSZĘ MI POMÓC W DECYZJI. O JAKICH OSZCZĘDNOŚCIACH MY MÓWIMY I O ILE PRZEDŁUŻAM ŻYWOTNOŚĆ PIECA.? A MOŻE ZAWÓR CZTERODROŻNY .? PROSZĘ O POMOC Cytuj
Mushasi Opublikowano 9 Listopada 2010 #2 Opublikowano 9 Listopada 2010 Do pieca gazowego 3 drożny Jestem autoryzowanym instalatorem tej firmy opisz w czym dokładnie tkwi problem ?? A już wiem w czym drożyzna w wersji turbo. ALE COŚ ZA COŚ JEST droższa wersja wymaga dodatkowych inwestycji w komin Cytuj
Mecenas Opublikowano 10 Listopada 2010 #3 Opublikowano 10 Listopada 2010 witam.miało być prosto i tanio. a wychodzi drogo i nie prosto.DOMEK 150M2 . MAŁA KOTŁOWNIA W WC - kocioł WISZĄCY TERMETU UNICO21 TURBO ZBIORNIK NA CWU 120L. WYMÓG GWARANCYJNY PRODUCENTA ZWÓR TRÓJ DROŻNY. NO I ... JA MAM WYBRAĆ NA JAKĄ REGULACJĘ ILOŚCIOWĄ CZY JAKOŚCIOWĄ MAM SIĘ ZGODZIĆ. JEDNA MI OSZCZĘDZA PIENIĄDZE A DRUGA PIEC . PROSZĘ MI POMÓC W DECYZJI. O JAKICH OSZCZĘDNOŚCIACH MY MÓWIMY I O ILE PRZEDŁUŻAM ŻYWOTNOŚĆ PIECA.? A MOŻE ZAWÓR CZTERODROŻNY .? PROSZĘ O POMOC Ktoś ci coś namieszał w głowie. Jedyne czego potrzebujesz to zawór trójdrogowy przełączający do ładowania zasobnika. Nie ma to nic wspólnego z zaworem mieszającym (jak w kotle na paliwo stałe). Kocioł z zamkniętą komorą spalania to dziś absolutny wymóg. Otwarta komora to jak samochód bez pasów i poduszek powietrznych. Kupiłbyś coś takiego ? Dałbyś do jazdy swoim dzieciom ? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 10 Listopada 2010 #4 Opublikowano 10 Listopada 2010 Potrzebny jest tylko zawór przełączający jak pisze wyżej mecenas. Tu schemat. Można dodać do kotła funkcję pogodówki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi