Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Groszek Zamiast Ekogroszku W Piecu Z Podajnikiem Slimakowym


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przepraszam ze dubluje temat ale w sumie chyba bardziej pasuje w tym dziale niz w dziale teoretycznym ;-)

 

 

prosze o opinie . cena polskiego groszku to z przywozem do mnie 660 zl za tone. jest on grubszy niz typowy ekogroszek. kupilem tone na probe - pale od tygodnia . wypala sie ladnie . nie blokuje sie w slimaku. pytanie brzmi - czy groszkiem mozna palic w piecu z podajnikiem slimakowym czy nie. czy przyspieszy to zyzycie slimaka? jak slimak pracuje to slychac czasem trzaski kruszonego wegla ale przy zwyklaym czeskim groszku tez czasem byl taki dzwiek.

Opublikowano

Na pewno groszek bardziej obciąża mechanizm podajnika, ja przez pomyłkę kupiłem latem worek groszka zamiast eko i musiałem to spalić na ruszcie awaryjnym bo żal mi było podajnika tak miał ciężko to zmielić. Fakt że ja mam tłok a ty żmijkę, ale i tak myślę że gra nie warta świeczki.

Opublikowano

no mi sie wydaje ze gra warta swieczki . cena tony 200 zl taniej . 5 ton an sezon 1000 zl oszczednosci . a nowa zmijka nawet jak sie zniszczy kosztuje 200 zl. poza tym nie zauwazylem zeby szlo to trudniej. przeciez jakby bylo zbyt ciezko to zerwaloby zawleczke.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.