pasiu66 Opublikowano 14 Września 2010 #1 Opublikowano 14 Września 2010 Witam wszystkich, wiem że jest wiele podobnych tematów ale nie mogę znaleźć takiego który mnie zadowala. Sprawa wygląda następująco mam dom z początku lat 80- tych powierzchnia ponad 200m ok 230, nieocieplony instalacja ma tyle co dom czyli sporo, piec żeliwny nie wiem jakiej mocy ale nie za duży grzejniki żeliwne i aluminiowe. Zastanawiam się czy zmiana pieca ma sens czy cała instalacja do wymiany proszę o jakieś rady... Dodatkowym problemem jest to że mam dwa grzejniki w łazience i one praktycznie wogóle nie grzeją słyszałem zę pompa co może pomóc w tej sprawie.? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 17 Września 2010 #2 Opublikowano 17 Września 2010 Kocioł 25 -28 kW. Warto zamontować pompę obiegową oraz wyregulować przepływy przez grzejniki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi