Adam29 Opublikowano 4 Września 2010 #1 Opublikowano 4 Września 2010 Dziś zainstalowałem sobie w domu takie cudo. Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją. Rozpaliłem w kotle. Grzejniki zaczęły grzać. A bojler nie. Rura doprowadzająca wodę do bojlera jest ciepła do połowy. Wydaje mi się, że bojler jest zapowietrzony. Jednak w instrukcji nie ma słowa o tym jak go odpowietrzyć. Dodam jeszcze, że kocioł stoi w piwnicy bojler na parterze a instalacja nie jest wyposażona w pompę co. Sprzedawca twierdził, że nie jest wymagana. Cytuj
adamasz Opublikowano 5 Września 2010 #2 Opublikowano 5 Września 2010 Dodam jeszcze, że kocioł stoi w piwnicy bojler na parterze a instalacja nie jest wyposażona w pompę co. Sprzedawca twierdził, że nie jest wymagana. Śledztwo musi objąć całą potencjalną drogę wody CO przez wężownicę - coś jest zatkane, albo źle połączone po prostu. Albo jakiś mimowolny syfonek Ci się nie odpowietrza! Parę fotek instalki (jpg poniżej 1MB) by się przydało... PozdrA. Cytuj
vernal Opublikowano 5 Września 2010 #3 Opublikowano 5 Września 2010 Witam, Zastanów sie, którędy ma z niego uciec powietrze podczas napełniania układu grzejącego? W dół nie pójdzie za dużo. Po upewnieniu się, ze cudo nie ma odpowietrznika: Wybierz takie miejsce na rurach przyłączeniowych tego zbiornika, gdzie jakbys zrobił dziurę, to powietrze by samo wyleciało (najwyższy punkt). Tam wstaw odpowietrznik i bedzie odpowietrzone. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi