FalconPL Opublikowano 2 Września 2010 Autor #26 Opublikowano 2 Września 2010 Sprawdziłem, gdzie teraz mam wpięte to naczynie wzbiorcze. Ta rura z ciepłą wodą, która wychodzi z kotła idzie na górę i tam jest od razu przy niej naczynie. Nie ustaliłem jeszcze, czy ona się tam jakoś rozdziela i część idzie do naczynia, a część do instalacji, czy całość do naczynia ,w każdym razie naczynie jest pierwsze na drodze od kotła (a taki zupełnie najpierwszy to jest czerwony zawór kulowy widoczny na zdjęciu). Czy to cokolwiek zmienia? Cytuj
FalconPL Opublikowano 2 Września 2010 Autor #27 Opublikowano 2 Września 2010 Umawiam się z instalatorami. Niech zrobią jak trzeba, zgodnie z przepisami. Trudno, trzeba się wykosztować. Cytuj
Mecenas Opublikowano 3 Września 2010 #28 Opublikowano 3 Września 2010 A przy okazji. Jak już widzę, że temperatura rośnie ponad 80 stopni, to co mogę zrobić, żeby ją obniżyć? Tak awaryjnie. W kotłowni trzyma się na taki wypadek wiaderko piasku. Cytuj
FalconPL Opublikowano 6 Września 2010 Autor #29 Opublikowano 6 Września 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Kurczę, w Polsce człowiek musi się znać na wszystkim. Dosłownie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi