Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Baxi Duo-Tec Compact E - dwufunkcyjny - regulator, pogodówka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Piec mi wariuje po podłączeniu zewnętrznego czujnika temperatury ( listwa zaciskowa M2 zaciski 4,5 )  , najprawdopodobniej bierze temperaturę zewnętrzną i próbuje dobić do tej ustawionej na sterowniku wewnętrznym. Problem polega że nie mogę albo nie wiem w którym miejscu ustawić krzywą grzewczą na kotle. Temperaturę zewnętrzną pokazuje więc piec widzi ten czujnik tylko coś szwankuje komunikacja.

Podobnie mam z regulatorem opentherm Salus RT520RF, ( listwa zaciskowa M2 zaciski 1,2  , zworka na listwie M1 zaciski 1,2 włożona ) Piec się załącza pokazuje na regulatorze ze jest opentherm ale po podniesieniu temperatury sterownik  jakby się zawieszał  i już jej nie obniża, piec grzeje z pełną mocą bez kontroli. 

Dodam że po podłączeniu sterownika do listwy M1 zaciski 1,2 , sterownik chodzi ale tylko w trybie on/off  a zależy mi na opentherm.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

No właśnie niby oryginał z tym że na stronie Dietricha jest napisane że powininien mieć oznaczenie Quac 34 710487302 , a wszystkie czujniki jakie mam, bo to już drugi jaki zakupiłem są oznaczone jak w załączniku mimo że na stronach sklepów jest oznaczony jako 710487302

IMG_20260210_195509426.jpg

Opublikowano

Jak brak sprzętu do pomiaru, to może poproś kogoś o pomiar, kto taki sprzęt ma.

Bez tego nic nie popchniemy.

Ponadto sterowników OpenT jest na rynku kilka modeli i wcale nie są ze sobą kompatybilne.

Dowiedz się jaki powinieneś mieć , jaki jest zalecany do tego kotła.