Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Grundfos UPM3 Flex AS z Euroster RX w parze z Q1TXRX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę z prośbą o pomoc. 
Mam ogrzewanie podłogowe z piecem gazowym kondensacyjnym DeDietrich. 
Niestety sterowanie pomp nie zostało podłączone i teraz mam problem z prawidłowym działaniem. 
2 pompy Grundfos UPM3 Flex AS, do tego dwa sterowniki Euroster RX w parze z Q1TXRX. 
Wiem, że mogę podłączyć szeregowo przewodami, żeby sterownik mógł odcinać pompę, ale chciałbym, żeby to było bardziej estetyczne i żebym nie miał wątpliwości, że jako osoba mało doświadczona uszkodzę urządzenia. 
Polecono mi zakup TECH ST517, aby ogarnąć połączenia. 
Przewód do podłączenia Euroster z TECH: 2 x 1 mm²

Po wpięciu przewodów sterowniki i tak nie wyłączają pomp po osiągnięciu temperatury, i nie wiem, co robię nie tak. W sterowniku TECH nie ma oznaczenia COM/NO, ale podłączałem na dwa sposoby i żaden się nie sprawdził. Czy moja konfiguracja w ogóle ma szansę współpracować? 
Czy może polecacie inne sterowniki/termostaty do tych pomp? Już jestem gotów się poddać i wymienić.

IMG_4664.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Może narysuj co z czym i jak połączyłeś?

Instrukcja tech-517 ma rozpiskę co i gdzie podłączyć. Ustal może na początek które elementy działają, a które nie działają. Eurostery powinny mieć jakiś sygnalizator załączenia, widać w ogóle że to się włącza/wyłącza?

Możesz też zasymulować działanie termostatu zwierając I rozwierając zlacza regulatorów pokojowych w tech 517. Tylko upewnij się że wiesz które to, żeby się niechcący do prądu nie podłączyć.

Edytowane przez nightwatch