many Opublikowano 12 Lutego #1 Opublikowano 12 Lutego Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć jakie będzie ciśnienie wstępne w tej instalacji. Przeczytałem już bardzo wiele na ten temat i nigdzie nie mogłem uzyskać konkretnej odpowiedzi. Jak widać na załączonym zdjęciu jest to bardzo mała instalacja i niska do tego jest 5 grzejników aluminiowych (36 żeberek) i drabinka łazienkowa. Jeśli jest ktoś zainteresowany pomocą z góry dziękuję. Cytuj
sambor Opublikowano 12 Lutego #2 Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Ustaw ciśnienie wstępne w naczyniu na 0,5 bar. Napełnij instalacje do 0,6 bar na zimno. Edytowane 12 Lutego przez sambor 1 Cytuj
many Opublikowano 12 Lutego Autor #3 Opublikowano 12 Lutego Różnica 0.1 bara będzie wystarczająca? Czytałem że stosuje się 0.2-0.3 bara nadwyżki ciśnienia wody. Cytuj
sambor Opublikowano 12 Lutego #4 Opublikowano 12 Lutego Jak czytałeś, to tak zrób i nie wiem po co pytasz? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi