kasza85 Opublikowano 27 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 27 Grudnia 2009 witam, jestem tu nowy. Niedawno urodziło mi się dziecko i muszę szybko remontować ruinę. powierzchnia jaka ma być do ogrzania to 40 - 50 m2. siedzę tu na forum już 2 dni i nie mogę znaleźć poprawnego schematu podłączenia kominka do co i cwu. ponieważ remont rusza lada dzień a ja mam tylko do dyspozycji znajomego który lutuje miedź pod gaz i nie ma zielonego pojęcia jak zaprojektować i zrobić instalację pod kominek, pytam się was. ponieważ latem nie będę palił w kominku planuję zamontować piec jednofunkcyjny do cwu zasilany gazem. wszystkie pomieszczenia znajdują się na jednej kondygnacji. dziękuję wszystkim za pomoc. (opcję szukaj i google użyłem- schematy jakie znalazłem były do poprawki bądź ktoś robił coś więcej) Cytuj
2old Opublikowano 28 Grudnia 2009 #2 Opublikowano 28 Grudnia 2009 To chyba mimo wszystko zadanie dla kwalifikowanego instalatora. Projektowanie przekracza zakres tego forum, gdzie staramy się pomóc, konsultując pomysły i udzielając porad. Gotowych schematów radzę szukać na stronach producentów kominków. Pozostaje problem średnic i innych "drobiazgów" z którymi, z całym szacunkiem, "znajomy, który lutuje miedź pod gaz" może mieć niejakie problemy. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi