EdAlox Opublikowano 5 Kwietnia 2023 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Witam, Czy ktoś stosował podobny materiał do ocieplenia stropu? U mnie chodzi o strop nad nieogrzewaną piwnicą, bo izolacji brak kompletnie. Spośród materiałów izolacyjnych oraz stopnia ich skomplikowania płyty PIR wydają się być najmniej uciążliwe. Nie jestem tylko pewien czym to się klei? Myślę nad grubością 80-100mm (tyle powinno się zmieścić między stropem a rurami, a piwnica i tak jest już niska), to dość znacznie pozwoli ograniczyć straty ciepła na parterze bo ciepło ucieka do piwnicy i dalej do gruntu (fundament nie jest ocieplony, jedynie ściany piwniczne na jakieś 3/4 wysokości) Cytuj
szakallo Opublikowano 5 Kwietnia 2023 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Jeśli wybierzesz dobre płyty np takie z folią aluminiową to są możliwości nawet przymocować to na same kołki. 100mm to ładna izolacja z PIR Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi