Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie o konkretny przypadek. Chcę wynająć mieszkanie w którym zainstalowane jest ogrzewanie gazowe i chciałbym zasięgnąć fachowej porady ile mogą wynosić rachunki w sezonie grzewczym.

Blok jest z 2003 roku, 4 piętrowy, ocieplany steropianem.

Mieszkanie jest na 1 piętrze ( nad nim i pod nim ktoś mieszka), 35 m kw., 1 pokój, łazienka, kuchnia

Piecyk jest dwu funkcyjny gazowy (też pytanie co to oznacza i jak działa),

Powiedziano nam że w sezonie grzewczym rachunki za gaz mogą oscylować w granicach 200 - 300zł lecz w mieszkaniu znajduje się jeszcze kuchenka gazowa oraz przepływowy ogrzewacz wody również gazowy. Taką informacje dostałem od biura pośredniczącego w wynajmie od osoby raczej nie rozeznanej w tej sprawie. Proszę o pomoc...

Opublikowano

Ciężko jest powiedzieć jaki będzie koszt ogrzewania gazowego w mieszkaniu. Zależy to od zapotrzebowania mieszkania na ciepło, temperatury zewnętrznej, upodobań lokatora odnośnie temperatury pomieszczeń, oraz ilości zużywanej ciepłej wody. Można gdybać 200-250 czy 300 zł, a tak naprawdę przekonasz się o tym jak pomieszkasz sezon grzewczy.

Kocioł dwufunkcyjny ogrzewa zarówno CO jak i przepływowo cwu, co w tak małych mieszkaniach często są stosowane.

Opublikowano
Witam,

Mam pytanie o konkretny przypadek. Chcę wynająć mieszkanie w którym zainstalowane jest ogrzewanie gazowe i chciałbym zasięgnąć fachowej porady ile mogą wynosić rachunki w sezonie grzewczym.

Blok jest z 2003 roku, 4 piętrowy, ocieplany steropianem.

Mieszkanie jest na 1 piętrze ( nad nim i pod nim ktoś mieszka), 35 m kw., 1 pokój, łazienka, kuchnia

Piecyk jest dwu funkcyjny gazowy (też pytanie co to oznacza i jak działa),

Powiedziano nam że w sezonie grzewczym rachunki za gaz mogą oscylować w granicach 200 - 300zł lecz w mieszkaniu znajduje się jeszcze kuchenka gazowa oraz przepływowy ogrzewacz wody również gazowy. Taką informacje dostałem od biura pośredniczącego w wynajmie od osoby raczej nie rozeznanej w tej sprawie. Proszę o pomoc...

tak takich rachunków mozesz soie spodziewac i nie powinieneś byc zaskoczony

Opublikowano
Gazomierze mają legalizację na 15 lat.

tak ,ale pzry kazdej zmianie uzytkownika pomiar jest wymieniany bez wzgledu czy po roku czy po 15 latach ,nie musi to byc regułą ale odczyt i dzielenie odczytu pozostawiłbym na szarym koncu jesli chodzi o wiarygodne oszacowanie zuzycia