Gr8Pr8 Opublikowano 28 Września 2022 #1 Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) Dzień dobry, już powstał taki temat jednak został zarchiwizowany, a mam parę pytań co do podłączenia tego regualtora. Podłączyłem sterownik SALUS RT520RF tak jak podpowiedziano w poniższym temacie, ale odbiornik nie działa: Odbiornik jest zasilany 230 V to nie rozumiem odpowiedzi jednego z użytkowników, że odbiornik będzie otrzymywał 24V z kotła. Rozumiem, że żeby odbiornik działał, muszę go podłączyć do źródła zasilania poprzez zaciski L i N. Pewien ktoś, powiedział mi, że mogę w taki sposób spalić płytkę w kotle... Dla mnie to bez sensu, ale że się nie znam to może ktoś z Was mi podpowie, czy tak może się stać? Edytowane 28 Września 2022 przez Gr8Pr8 Cytuj
damianesqu Opublikowano 2 Października 2022 #2 Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) najpierw trzeba było wziąść instrukcje do kotła to byś wszystko wiedział. Poza tym wielce prawdopodobne ze twój kocioł nie dogada się z żadnym Salusem. W twoim Saunier duval jak i w Vaillant jest eBus do komunikacji. A to złącze o którym mówisz ma 24v Edytowane 2 Października 2022 przez damianesqu Cytuj
swampshark Opublikowano 11 Października 2022 #3 Opublikowano 11 Października 2022 W dniu 28.09.2022 o 18:28, Gr8Pr8 napisał: Rozumiem, że żeby odbiornik działał, muszę go podłączyć do źródła zasilania poprzez zaciski L i N. zwykły kabel do gniazdka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi