bartekgo Opublikowano 5 Września 2022 #1 Opublikowano 5 Września 2022 Dzień dobrym W nieruchomości, w której bywam sporadycznie, mam zainstalowany kocioł Vitopend 100. Wiem, że jest to dosyć prosta i niemłoda konstrukcja ale próbuję się dowiedzieć czy istnieje możliwość zainstalowania sterowania zdalnego kotłem przez internet? Podwyższałbym temperaturę krótko przed przyjazdem do domu i oszczędzał koszty. Interesuje mnie dowolne rozwiązanie tego problemu, niekoniecznie viessmanowskie. W lokalu jest dostępne wifi, więc sterowanie via gsm nie jest potrzebne. Z góry dziękuję za pomoc. BG Cytuj
szakallo Opublikowano 7 Września 2022 #2 Opublikowano 7 Września 2022 (edytowane) Kup pierwszy lepszy wifi smart sterownik z czujnikiem temp i podepnij pod kocioł powinno działac coś w ten deseń https://allegro.pl/oferta/tuya-gazowy-regulator-temperatury-pokojowej-wifi-10939873361?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=ZDhkMjdhM2QtNjVmZS00NzdkLThjM2YtMWM2MWRkNjJlY2Y5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=0a558c2c-4af5-4e6e-80b8-89c76ea6f35f Edytowane 7 Września 2022 przez szakallo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi