Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem ze sterownikiem ST-976.聽 Mianowicie CWU ustawione na 50 st, histereza 10 st. W trybie pompy r贸wnolegle dzia艂a dobrze a po przej艣ciu w tryb letni ca艂y czas grzeje CWU 50-52 st, w og贸le nie dzia艂a histereza.聽 W instrukcji pisze ze w trybie letnim grzeje Cwu od warto艣ci startowej pomp ale ustawi艂em na 40 st i dalej nic. Z g贸ry dzi臋kuj臋 za podpowiedzi co zrobi膰 aby grza膰 w trybie letnim z uwzgl臋dnieniem histerezy. Dzi臋kuj臋 I pozdrawiam.聽

Opublikowano (edytowane)

Witaj

Tryb letni- dodatkowo aktywuj w menu instalatora - "funkcje rozpalania". Sterownik b臋dzie bra艂 pod uwag臋 histereze CWU, a nie histereze kot艂a. Warto sprawdzi膰 czy aktywna jest te偶 "pompa CWU LATO". Ca艂膮 nadwy偶k臋 z kot艂a odda na CWU.

Pozdrawiam

Edytowane przez gilal
Opublikowano

Przeszuka艂em wszystkie ustawienia i niestety nigdzie nie znalaz艂em 偶adnych z tych ustawien. Ani funkcji rozpalania ani pompy cwu lato. Mam wersj臋 oprogramowania 2.6.4. A je艣li kociol odpalalby sie od histerezy CWU to by艂oby super.

Opublikowano (edytowane)

Tryb letni powinien tak pracowa膰. Ja u siebie tak mam, te偶 TECH tylko, 偶e pod DEFRO

Edytowane przez gilal
Opublikowano

No w艂a艣nie a ja mam pod palnik z Venmy i mo偶e jest jaka艣 okrojona wersja..聽

Opublikowano

Napisz/zadzwo艅 do serwisu. Moim zdaniem przy trybie letnim kocio艂ek powinien pracowa膰 tak jak opisa艂em.

Opublikowano

Opanowane. U mnie nazywa si臋 to tryb eco, wystarczy艂o za艂膮czy膰. Teraz grzeje wode do 50 st, przebija do 52, jak zejdzie do 49 to robi kolejne grzanie 偶eby zrzuci膰 temp z kot艂a i za艂aczy sie ponownie od histerezy CWU. Dzi臋kuj臋 I pozdrawiam聽

Opublikowano

馃憤 Pozdrawiam

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

艁adowanie
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

U偶ywaj膮c tej strony zgadzasz si臋 na Polityka prywatno艣ci.