andy69 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 witam serdecznie Nie jestem hudraulikiem mam pytanie do fachowcow mam na kotle prosty termometr jak na zdjeciu...chce go zamienic na taki aby byla mozliwosc odczytu tem peratury zdalnie np na telefonie lub bezprzewodowym wyswietlaczu..czy sa takie rozwiazania z tych tanszych dziekuje z gory za odpowiedz Cytuj
szakallo Opublikowano 5 Kwietnia 2022 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Wszystko się da kwestia pieniędzy, czy naprawdę ci jest to potrzebne i czy ma sens . Pierwszy z brzegu, https://botland.com.pl/blebox-automatyka-domowa/13841-blebox-tempsensor-czujnik-temperatury-wifi-5900168580244.html Odkręcasz śrubke i zamiast termometru wkładasz czujnik. Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez szakallo Cytuj
Przemyslaw85 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zamontuj sobie taki czujnik na rurze wychodzącej z kotła i dobrze zaizoluj. Lub zamontuj go pod górnym ociepleniem kotła.U siebie mam zamontowanych aktualnie 5 czujników i wszystkie dane zbieram w domoticz. Wszystkie zamontowane narurowo trytkami + ocieplenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi